Glasbeni vrhunec na Grossmannovem festivalu

Koncert s skupinami Laibach, Aperion, Dekadent, Gonoba in Before the Murder

Dejan Razlag, petek, 30. julij 2010 ob 00:24
Rock Hard večer

Rock Hard večer

6. Grossmannov festival se počasi bliža koncu, danes, v petek, 30. julija pa bo na festivalu glasbeni vrhunec z Rock Hard večerom, kjer bodo nastopile skupine Laibach, Aperion, Dekadent, Gonoba in Before the Murder. Koncert bo na Glavnem trgu v Ljutomeru s pričetkom ob 19:30.

Ob obletnici prve izdaje revije Rock Hard v Sloveniji se bo v okviru festivala Grossmann v Ljutomeru odvil Rock Hardov večer s koncertom skupin Laibach, Aperion, Dekandent, Before the Murder in skupine leta 2009 po izboru bralcev in spletnih glasovalcev, Gonoba.

Na petkovem gromoglasnem Rock Hard večeru bodo pred že napovedanimi Laibachi občinstvo elektrificirale domače metalske zasedbe: praporščaki simfo metala Aperion, ki jih odlikujejo operni vokali ter fuzija viol, čela in flavte z modernim metalom, eksperimentalno-ambientalni Dekadent, ki prisegajo na rušenje glasbenih tabujev s samosvojo interpretacijo ekstremnega metala, ter rušilni deathkorovci Before The Murder, ki sodijo med redke izvajalce tega žanra pri nas.

Program:
19:30 BEFORE THE MURDER (20 min)
20:10 GONOBA (30 min)
21:00 DEKADENT (50 min)
22:00 APERION (50 min)
23:30 - 24:00 Predah
00:00 LAIBACH - FESTIVAL REVISITED PROGRAM
02:00 Zaključek

Vstopnice še lahko kupite v predprodaji po ceni 12 € na prodajnih mestih:
Vsi PETROLOVI SERVISI, BIG BANG trgovine, poslovalnice KOMPAS in WWW.EVENTIM.SI
MURSKA SOBOTA: ELVIS American bar
BELTINCI: Kavarna ALLO ALLO
LJUTOMER: Okrepčevalnica MITRA
GORNJA RADGONA: Bar JOY
KRIŽEVCI PRI LJUTOMERU: Gostilna ZORKO
LENDAVA: Turizem Lendava d.o.o.
ORMOŽ: Hotel Ormož

Laibach
Eni pionirjev industriala so svoje planetarno zavojevanje začeli s provokativnim rojstvom na tej strani Alp. Glasbeni provokatorji, germanofili in slovanofili, ikonoklasti, neoklasicisti, pop industrijalci, kontroverzna opozicija brezidejni glasbeni sceni ter glavni nosilci ideologije Neue Slowenische Kunsta - vse to in še več so Laibach. Letos mineva 30 let od njihovega krstnega multimedijskega projekta Red Districts (Rdeči revirji), s katerim so si določili hoditi po poti večnega preizpraševanja ter opozicije kulturpolitičnim strukturam ter totalitarizmu vsakega časa. Prva izvedba, ki je ni bilo, oster medijski napad na drugače misleče ter ime, ki se ga domala ni smelo izrekati. Mit je bil rojen, vse ostalo je zgodba o uspehu, ki si ga nihče ni upal napovedovati. Blizu dvajset studijskih in koncertnih albumov ter milijoni z estetiko šokantnega okuženi oboževalci so le gola statistika. Trboveljski ‘inženirji človeških duš' so pustili neizbrisno sled v svetu glasbe ter zakoličili evolucijske stranpoti tudi v ekstremnem metalu, pečat pa so pustili tudi na sedmi, filmski umetnosti. Laibach so wagnerjanski spev grandioznosti. Laibach je mogoče razumevati le kot celoto vsega, kot fenomen popolnega artističnega izraza ter Gesamtkunstwerk, ki je okužil svet ter dokazano preživel test časa!
Na letošnjem Grossmannu bodo izvedli posebni festivalski program.


Aperion
So eni pomembnejših nosilcev glasbene raznobarvnosti in kot nosilci prapora simfo metala osvajajo glasbeni svet z opernimi vokali ter fuzijo klasičnih inštrumentov (viol, čela in flavte) ter moderne forme metala. Njihov zvok z modernim produkcijskim pristopom podira konvencionalne meje in tako širi val popolnoma nove energije. Na festivalu bodo predstavili najnovejši album Act of Hybris.


Dekadent
Skupina s posebnim glasbenim izrazom, kjer posamezniki z osebnim individualnim interpretiranjem ekstremnega metala rušijo glasbene tabuje. Žanrska opredelitev je nemogoča. Umetniški izraz skupine Dekadent se ne izogiba okušanju lepote melodičnosti ter raziskovanju njene emocionalne brezmejnosti. Dekadent dekadentno zavračajo komercializacijo - v imenu pristnosti, izvirnosti in ne glede na to, kaj kroji mainstream ter pričakovanja množic! Na koncertu bodo predstavili novi album Venera: Trial and Tribulation.


Gonoba
Gonoba so nastali leta 2004. Najprej so igrali priredbe, nato pa so se osredotočili na svoje lastno videnje thrash/death zvoka. Leta 2009 so v samozaložbi izdali album Chains of Ignorance. S svojimi energičnimi živimi nastopi dajejo vedeti, da nameravajo v prihodnosti pustiti pečat tako na domači kot tudi svetovni metal sceni. Na letošnjem Grossmannu se boste tudi vi prepričali, da je to neizbežno!


Before the Murder
Pred tremi leti ustanovljena lendavska zasedba Before the Murder je ena redkih, če ne edina prava deathcore skupina v Sloveniji. Mladci, na katere so vplivale skupine kot so As Blood Runs Black, Suicide Silence in Annotations of an Autopsy, ponujajo široko paleto svojih argumentov in ne nameravajo pustiti nič praznim in neprepričljivim naključjem. Sleherni dvom v njihovo rušilno moč je namreč odveč!


Program Grossmannovega festivala, petek, 30. julij:

KINO DVORANA KULTURNI DOM

15:30 BESNENJE
NEM/KAN, 2009, Uwe Boll, 85min (HUDI MAČKI)

17:30
ČLOVEŠKA STONOGA
NIZ/VB, 2009, Tom Six, 90min (HUDI MAČKI)
19:30 ŽIVLJENJE IN SMRT PORNO TOLPE
SRB, 2009, Mladen Djordjević, 107min (HUDI MAČKI)
21:30
UTELEŠENJE ZLA **
BRA, 2008, Jose Mojica Marins, 94 min (HUDI MAČKI)


KINO NA PROSTEM (TRŽNICA)

21:00
RAZDRUŽENE DRŽAVE AMERIKE **
SLO, 2006, Sašo Podgoršek, 70 min (POSVETILO LAIBACH)


MESTNI KINO

15:30 HRUPNI MAČKI (3.blok)
Uradna selekcija glasbenih dokumentarcev
17:30 HRUPNI MAČKI (4.blok)
Uradna selekcija glasbenih dokumentarcev
19:30
Q&A - Laibach


KINO »HOTEL JERUZALEM«

21:00 
NEVARNA NANCY **
HR, 2009, Sandi Mance, 78min (OFF MAČKI)
23:00 KURBA
NOR, 2009, Reinert Kiil, 90min (OFF MAČKI)


GLAVNI TRG

12:00
SUBKULTURNA TRŽNICA
Tržnica subkulturnih dobrot (ves dan)
19:30
ROCK HARD VEČER!
Nastopajo
LAIBACH, DEKADENT, APERION, GONOBA, BEFORE THE MURDER
Koncert

Legenda:

**    Projekcija filma z najavo avtorja/ev!


Več v Družabno