Na meji z BIH ujeli Ljutomerčana z avtomatskima puškama

Prlekija-on.net, petek, 12. november 2010 ob 14:0210
V začetku novembra 2010 so varnostni organi Bosne in Hercegovine obvestili slovenske varnostne organe, da so pri mejni kontroli na mejnem prehodu Gradina pri 39-letnem in 42-letnem slovenskem državljanu (oba iz območja UE Ljutomer), odkrili dve vojaški avtomatski puški in naboje.

Starejšega osumljenca so po postopku izpustili na prostost, zoper mlajšega pa je odrejen pripor.

Ker je obstajal utemeljen sum, da  osumljena slovenska državljana posedujeta še več orožja, so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota pridobili odredbo sodišča in na domovih obeh osumljencev opravili hišno preiskavo.

Pri hišni preiskavi na domu 39-letnega osumljenca so našli in zasegli:
  • Pištola, kalibra 9 mm, neznanega proizvajalca (na pištoli so uničeni identifikacijski podatki – številke) in 199 pripadajočih nabojev za najdeno pištolo,
  • Starejša puška, neznanega kalibra in znamke, brez sprožilnega mehanizma,
  • Vojaška torbica z nabojniki brez nabojev.
Pri hišni preiskavi na domu drugega osumljenca so policisti našli in zasegli nabojnik in hladno orožje (teleskopsko palico).

Zoper 39-letnega osumljenca so kriminalisti zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem po 307. členu KZ-1 podali kazensko ovadbo, zoper 42-letnika pa so podali predlog prekrškovnemu organu.

Progress petek, 12. november 2010 ob 18:04

Bravo Lotmeržanarji !

Jernej petek, 12. november 2010 ob 18:41

Strelec ... redni ramboji!

Dejan petek, 12. november 2010 ob 18:55

To je glih to:
http://www.prlekija-on.net/forum/7/ostali-pogovori/4519/crna-kronika_61.html

Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva Bosne i Hercegovine uputio je Sudu Bosne i Hercegovine prijedlog za određivanje pritvora za Milana Granfola i Dragu Novaka, osumnjičene za krivično djelo neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom.

Milan Granfola je rođen 1971. u Slovenj Gradecu, Republika Slovenija, nastanjen u Križevcima, a Drago Novak je rođen 1968. godine u Murskoj Soboti, Republika Slovenija, nastanjen u Veržeju. Obojica su državljani Republike Slovenije.

Granfola i Novaka su uhapsili pripadnici Graničene policije BiH, Terenska kancelarija Sjeverozapad, Jedinice Gradiška, 31. oktobra ove godine, kada je vozilo "VW polo" slovenske registarske oznake, kojim je upravljao Milan Granfola, a suvozač bio Drago Novak, zaustavljeno je na graničnom prijelazu Gradina.

Pregledom su pronađene dvije automatske puške kalibra 7,62 mm, jedna u zadnjem dijelu vozila, a druga, s okvirom u kome se nalazila municija, pronađena je ispod poklopca motora.

Pored toga, pronađeni su 30 komada municije kalibra 7,62x39mm, četiri metka za pištolj kalibra 7,62x29mm i metalna palica.

Prijedlog za određivanje pritvora je upućen Sudu BiH jer je istragom utvrđeno kako postoje naročite okolnosti koje ukazuju na to da bi osumnjičeni, s obzirom na strano državljanstvo i na to da u BiH nemaju prijavljeno boravište, mogli, boraveći, na slobodi, napustiti teritoriju BiH i postati nedostupni organima krivičnog gonjenja.

Također, ocijenjeno je da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke i saučesnike, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

http://www.tvportal.ba/novost/60643/predlozen-pritvor-slovencima-osumnjicenim-za-trgovinu-oruzjem

Lenny petek, 12. november 2010 ob 21:55

vupan ka sta mela v mislih safari, trofeja pa slovenski tajkun.

Se neke extra strelca ne trebaš biti... Ze mamjoi jih v sloveniji že teko, ka že teško zgrešiš. Hihihi

Več streče prihodnjič Hahaha

MILAN sobota, 13. november 2010 ob 11:08

Mislec zgleja ka se organizira nekša garda

MHA sobota, 13. november 2010 ob 13:58

Neven, či obo ne poznan. Mislec

Legionar nedelja, 14. november 2010 ob 22:05

Hehe, jaz obo poznan. Hehe

MHA ponedeljek, 15. november 2010 ob 05:34

Neven, či sen cilo ne jedvin sodelavec bija.

TUNČEK ponedeljek, 15. november 2010 ob 15:39

Totadvo sta ne bilo informirana, ke je vojske tan doj že dugo kunec. Najbrš sta člona mednorodnih enot !? Hahaha Hahaha

Lenny ponedeljek, 15. november 2010 ob 16:54

Tunček: ANTI-TAJKUNSKA LEGIJA, vupan Hihihi

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika