Keter Air - nov ponudnik telekomunikacijskih storitev

Nov slovenski ponudnik telekomunikacijskih storitev Keter Air, ki na trg vstopa prav na severovzhodnem delu Slovenije

Prlekija-on.net, ponedeljek, 6. junij 2011 ob 19:264
Miran Hrženjak, direktor Keter Air d.o.o., Tom Begovič, Skupina Keter, Denis Bolčina, Skupina Keter, Aleš Železnik, Keter Air d.o.o. in Marjan Kolar, Skupina Keter

Miran Hrženjak, direktor Keter Air d.o.o., Tom Begovič, Skupina Keter, Denis Bolčina, Skupina Keter, Aleš Železnik, Keter Air d.o.o. in Marjan Kolar, Skupina Keter

V ponedeljek 6.6.2011 je v Šavel centru v Murski Soboti prvo poslovno enoto odprl nov slovenski ponudnik telekomunikacijskih storitev Keter Air, ki na trg vstopa prav na severovzhodnem delu Slovenije. Komunikacija je za človeka ena najbolj osnovnih potreb, zato si danes le težko predstavljamo življenje brez sodobnih komunikacij.
Kljub temu pa je med nami še veliko takih, ki v svojem domu nimajo dostopa do spleta, kabelske televizije ali stalnega telefonskega priključka.

Air je tehnološka inovacija, ki bo to spremenila. Omrežje, veliko število televizijskih programov in IP telefonija bodo odslej dostopni vsakomur, ki se bo znašel v vidnem območju našega oddajnika.

Keter Air je mešano podjetje, katerega solastnik je podjetje Globtel. To mariborsko podjetje je ekskluzivni nosilec pravic za novo Air tehnologijo, ki predstavlja pravo prelomnico v svetu telekomunikacij. Keter Air je namreč operater brezžičnih telekomunikacijskih storitev, ki bo na domačem in na tujih trgih nastopil kot operater, ki bo uporabnikom brez omrežja ponudil dostop do visokozmogljivega prenosa za televizijo, telefonijo in internet. To predstavlja konec dolgoletnega čakanja za vse tiste, ki jim doslej ni uspelo do svojega doma spraviti omrežja za vstop na internet ali televizijo, saj so bili v takoimenovanem območju sivih peg, kjer postavitev klasičnega doslej omrežja ni bila ekonomična.

Tehnologija Air je preizkušena saj že nekaj let deluje z oddajnikov na Pohorju in Boču. Prednosti tehnologije Air so tudi velike prenosne zmogljivosti, nizek strošek opreme po uporabniku, visoka zanesljivost delovanja v vseh vremenskih pogojih, delovanje omrežja z majhnim številom motenj, nižji stroški obratovanja od kabelskega omrežja.

Nov ponudnik telekomunikacijskih storitev bo najprej vstopil na slovenski trg, še letos pa namera družba Keter AIR prodreti tudi na tuje trge, predvsem na Hrvaško in v Brazilijo, kasneje pa še v Makedonijo, Srbijo, Brazilijo, Rusijo in Belorusijo. Brazilija se je za družbo Keter Air izkazala za enega najobetavnejših trgov, predvsem zaradi strmega razvoja in neobremenjenosti s prisotnostjo tujih blagovnih znamk.
Koncept je jasen: k dobri ideji in inovaciji pritegniti čim več zanesljivih vlagateljev.

Namen podjetja Keter Air je izkoristiti prednosti te inovativne tehnologije s hitrim vstopom v območja, kjer novodobne digitalne storitve niso zagotovljene oziroma njihova kakovost ne ustreza potrebam trga zaradi slabe oziroma nezadostne obstoječe infrastrukture.

Keter Air. Vlečemo povsod!

SPLOŠNE INFORMACIJE

AIR je edinstven brezžični telekomunikacijski sistem na trgu telekomunikacij, ki omogoča dostop do telekomunikacijskih storitev zasebnim in poslovnim uporabnikom, s pomočjo mikrovalovnih radio frekvenc v radiju več kot 25 km od vsake bazne postaje. Keter Air uporablja tehnologijo slovenskega podjetja Globtel, ki je proizvajalec in lastnik patenta tehnologije AIR, kakor tudi registrirane blagovne znamke AIR.

Vizija Keter Air:
  • širitev mreže za plasiranje novih produktov končnim odjemalcem
  • investicije v nove obetavne projekte
  • iskanje investitorjev za vzpostavitev proizvodnje inovativnih, patentiranih produktov
Namen:
  • je izkoristiti prednosti te inovativne tehnologije s hitrim vstopom v območja, kjer novodobne digitalne storitve niso zagotovljene oziroma njihova kakovost ne ustreza potrebam trga zaradi slabe oziroma nezadostne obstoječe infrastrukture.
Prednosti tehnologije AIR:
  • omogoča prenos interneta, telefonije in prenos slike,
  • velike prenosne zmogljivosti (1,3 Gbps prenosa po vsaki bazni postaji, 200 televizijskih kanalov, 50 Mbps prenosa do končnega uporabnika …),
  • do 10.000 uporabnikov na bazno postajo za internet,
  • neomejeno število uporabnikov za televizijo,
  • največji domet zračnega prenosa podatkov - od 30 km do 60 km,
  • delovanje opreme na visoki frekvenci (do 17 Ghz),
  • velike kapacitete sistema,
  • nizka cena za koncesije frekvenc,
  • nizek strošek opreme po uporabniku,
  • visoka zanesljivost delovanja v vseh vremenskih pogojih,
  • delovanje omrežja z majhnim številom motenj,
  • nižji stroški obratovanja od kabelskega omrežja,
  • povrnitev investicije v večini poslovnih modelov je krajša od 3 let.
Države, v katerih že deluje Air:
Slovenija
Slovaška
Kazakstan
Kanada
Bosna

Države v fazi pridobivanja frekvence za Air:
Hrvaška
Indija
Indonezija
Makedonija
Rusija
Ciper
Nigerija
Srbija
Brazilija

OSEBNA IZKAZNICA

Ime podjetja:
Keter AIR telekomunikacijske storitve d.o.o.

Sedež podjetja:
Titova cesta 2a, 2000 Maribor

Direktor družbe:
Miran Hrženjak

Telefon:
059 242 000

E-pošta:
info@keterair.com

Spletni naslov:
www.keterair.com

Organizacijska oblika:
družba z omejeno odgovornostjo d.o.o.

Datum ustanovitve:
15.9.2010

Dejavnost/program:
- brezžične telekomunikacijske dejavnosti


Več v Gospodarstvo