V Ljutomeru postavili temeljni kamen za skate park

V Ljutomeru naj bi mladi končno dobili skate park

Dejan Razlag, petek, 12. avgust 2011 ob 00:4115
Ob temeljnem kamnu

Ob temeljnem kamnu

V četrtek so v Ljutomeru v Športno-rekreacijskem centru postavili temeljni kamen za skate park, ki si ga mladi obetajo in želijo že dlje časa.

Sara Karba, svetnica v OS Ljutomer ter predsednica stranke MLD - Mladih liberalnih demokratov Ljutomera se je pri tem povezala z mladimi "skaterji" in "bikerji", ki si v Ljutomeru že dlje časa želijo skate park. Nastale so prve skice, kako so si mladi zamislili ta park ter katere elemente bi potrebovali, da bi park zadostil njihovim potrebam. Pri tem so se povezali tudi z mladimi iz Murske Sobote, kjer je situacija podobna in na skate park čakajo že več let.

S postavitvijo temeljnega kamna je tako bil storjen prvi korak k uresničitvi tega projekta, a se je sedaj situacija zapletla okoli zemljišča, kjer bi ta skate park naj stal. Kot je v nagovoru dejala županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, skate park na tem mestu ne more stati zaradi nekaterih zahtev okoliških lastnikov in samega lastništva ter namembnosti tega zemljišča. Tako se bo sedaj občina potrudila najti novo lokacijo, ki bi bila primerna za park.

Občina je tudi obljubila, da za park zagotovi ustrezno podlago, elemente pa bodo mladi s pomočjo sponzorjev skušali postaviti sami. Tako na tem mestu velja povabilo vsem podjetjem, podjetnikom, organizacijam, ... da mladim lahko pomagajo s sponzorskim denarjem s čimer bi pomagali zgraditi ta skate park. V ta namen smo ustvarili tudi Facebook stran oboževalcev Skate park Ljutomer, v katero se lahko včlanite vsi, ki bi mladim želeli pomagati pri tem projektu in tudi na ta način promovirali in obveščali širšo javnost, da se zberejo sredstva, ki bi pomagala pri uresničitvi te dolgoletne želje ljutomerske mladine.

Pred kratkim so skate park dobili tudi v Križevcih pri Ljutomeru.



Več v Gospodarstvo