Zoran Janković obiskal Prlekijo

Prlekijo in Slovenske gorice obiskal Zoran Janković

Prlekija-on.net, nedelja, 20. november 2011 ob 20:2239
Marika Kardinar in Zoran Janković

Marika Kardinar in Zoran Janković

V nedeljo, 20. novembra, je Prlekijo in Slovenske gorice obiskal ljubljanski župan Zoran Janković in kandidat za premierja na prihajajočih državnozborskih volitvah. Ustavil se je tudi v Ljutomeru.

V Ormožu, Ljutomeru in Lenartu je potekala predstavitev območnih kandidatov na njegovi listi Pozitivna Slovenija. V okraju Ljutomer na njegovi listi kandidira Marika Kardinar, v Ormožu mag. Boštjan Štefančič, v Lenartu pa Sonja Kreslin, univ. dipl. ekon.

V Ormožu se je Janković v prostorih Kmetijske zadruge Ormož, srečal s predstavniki Združenja za ponovno pridelavo sladkorne pese in sladkorja v Sloveniji. Pozitivna Slovenija podpira prizadevanja za ponovno pridelavo pomembne industrijske poljščine in proizvodnjo sladkorja v SV  Sloveniji, saj je Slovenija in SV Slovenija ostala z ukinitvijo proizvodnje brez 25 mio evrov letnega prihodka in 1.500 delovnih mest v proizvodnji, predelavi, trgovini in transportu.

Krst mošta si je v Ljutomeru ogledal tudi Zoran Janković

V Lenartu je namen obiska bil predvsem turizem in pozitivni učinki le-tega na razvoj ostalih panog, še posebej na gradbeništvo, trgovino, storitve in kmetijstvo. O tem je govoril z izbranimi predstavniki lokalnih skupnosti, s podjetniki, obrtniki, turističnimi delavci, trgovci, ...

V Ljutomeru pa se je Janković srečal z županjo Občine Ljutomer mag. Olgo Karba ter lokalnimi podjetniki s katerimi je spregovoril nekaj besed o problematiki s katero se srečujejo.

Odlomek čajanke z Zoranom Jankovićem v Ljutomeru si lahko ogledate v spodnjem videu.



Več v Politika