»Kandidiram zato, da se bo glas Prlekije slišal tudi v Ljubljano«

Predstavitev kandidata za poslanca na listi stranke SMS Zeleni v volilnem okraju Ljutomer

Prlekija-on.net, četrtek, 24. november 2011 ob 15:222
Olga Karba in Janez Vencelj

Olga Karba in Janez Vencelj

V Železnih Dverih se je v četrtek, 24. novembra, uradno predstavil Janez Vencelj, kandidat za poslanca na listi stranke Stranka mladih - zeleni Evrope za volitve v Državni zbor za volilni okraj Ljutomer.

Na predstavitvi kandidata se je Janezu pridružila tudi županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, ki je ob tem dejala, da ostaja nevtralna, udeležuje pa se predstavitev na katera je povabljena ter si tako skuša ustvariti vtis. Povedala še je, da se je pravilno odločila, ko je Janeza določila za podžupana in da je sodelovanje med njima zelo dobro, na prihajajočih volitvah pa mu želi, da bi uspel, čeprav bi ob tem izgubil funkcijo podžupana, saj sta funkciji nezdružljivi.

Janez je diplomirani varstvoslovec, upokojeni policisjki inšpektor, član Občinskega sveta Občine Ljutomer pa je sedaj drugi mandat. Je tudi čebelar, podpredsednik Čebelarskega društva Ljutomer, član Upravnega odbora Čebelarske zveze Slovenije in član Komisije za odlikovanja pri Čebelarski zvezi Slovenije.

Za boljši razvoj Prlekije, Pomurja in Slovenije
Janez je na kratko predstavil tudi svoj program, med drugim je dejal: "Prepričan sem, da je zelo pomembno, dobro sodelovanje poslanca z lokalno skupnostjo in seveda dober odnos poslancev z župani z volilnega okraja in tudi širše. Sam zelo dobro sodelujem z županjo Občine Ljutomer, kjer sem tudi podžupan. V dobrih odnosih sem tudi z drugimi župani v 3. volilnem okraju, kjer kandidiram in tudi širše. Prepričan sem, da bom kot poslanec z vsemi aktivno in dobro sodeloval in se tako skupno z njimi potrudil za boljši razvoj Prlekije, Pomurja in Slovenije."

Pri tem se bo posebno zavzemal za uspešno realizacijo izgradnje pomurskega vodovoda; da bodo ugodno za lokalno skupnost s strani države sprejeti občinski prostorski načrti; da bo država v večji meri pomagala pri izgradnji kanalizaciji predvsem tudi na podeželju ter da bo država več prispevala in sodelovala pri obnovi lokalnih cest, katere so sedaj v večinoma občin v katastrofalnem stanju.

"Parlament oz. Državni zbor bo za mene delal dobro, ko bo sprejel malo obširno, vsem razumljivo zakonodajo in nato spremljal ali se ta zakonodaja izvaja. Danes se v državnem zboru sprejema zakonodaja površno, po hitrih postopkih, nerazumljivo niti piscu, dvoumno, pisano na kožo posameznikom, sprejemajo se spremembe še preden prične zakon veljati... S tem med ljudmi povzročijo le zmedo, neizpolnjevanje, jezo, podalšujejo se postopki na sodiščih... Kandidiram zato, da se bo glas Prlekije slišal tudi v Ljubljano." še je dodal Janez.

Več o tem, kaj še je Janez povedal, si lahko ogledate v spodnjem videu.




Več v Politika