Ob 50-letnici Športne zveze Ljutomer razglasili športnike leta 2011

Proslava ob 50 letnici Športne zveze Ljutomer in podelitev priznanj naj športnikom in športnicam 2011

Prlekija-on.net, petek, 20. januar 2012 ob 09:064
Vsi nagrajenci

Vsi nagrajenci

V četrtek, 19. januarja, je v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru potekala slovesnost ob 50-letnici Športne zveze Ljutomer ter 42. razglasitev Športnika leta ŠZ Ljutomer.

Na prireditvi, ki je potekala pod geslom Ponosni na dosežke preteklosti, motivirani z izzivi prihodnosti, so zbrane pozdravili Branko Žnidarič, sekretar Športne zveze Ljutomer in podpredsednik OK Slovenije, Alojz Vogrinec, predsednik Športne zveze Ljutomer, mag. Olga Karba, županja Občine Ljutomer, Slavko Petovar, župan Občine Veržej ter slavnostni govornik Bogdan Gabrovec, podpredsednik OKS-ZŠZ in predsednik Sveta Fundacije za šport RS. Častna gosta prireditve sta bila veslač Iztok Čop in strelec Rajmond Debevec, ki sta podelila nekatera priznanja.

Naziv Športnik leta 2011 si je letos prislužil Jože Sagaj ml. (kasaštvo), sledita Andrej Gorjak (pikado) in Narsej Lackovič (judo). Naziv Športnica leta 2011 si je prislužila Urška Potočnik (judo), sledita Tanja Vrbnjak (karate) ter Barbara Skuhala (šah). Perspektivna športnik oz. športnica 2011 pa sta Teo Makoter (lokostrelstvo) in Nuša Špindler (strelstvo).

Naziv Športno društvo 2011 je dobila Judo sekcija TVD Partizan Ljutomer, naziv Šolsko športno društvo 2011 pa ŠŠD OŠ Ivana Cankarja Ljutomer.

Na prireditvi so podelili tudi plakete dosedanjim predsednikom in sekretarjem zveze, zaslužnim športnikom in športnim delavcem in športnim novinarjem ter priznanja Olimpijskega komiteja Slovenije – združenja športnih zvez pomurskim športnikom.

Na prireditvi je Olimpijski komite Slovenije podelil priznanja športnikom iz Pomurja in bližnje okolice. Bronasti znak je prejel Robert Markoja za osvojeno 2. mesto na evropskem prvenstvu v disciplini samostrel 30 metrov kleče. Srebrni znak sta prejela Dejan Vajs za osvojeno 2. mesto na svetovnem prvenstvu v kickboxu – wako, kategoriji light kick do 94 kg in Tadej Toplak za osvojeno 2. mesto na svetovnem prvenstvu v tajskem boksu, kategorija do 86 kg.

Malo statuo sta prejela Boštjan Maček za osvojeno 3. mesto na evropskem prvenstvu v streljanju, disciplina trap (njegov trener Nikolaj Mejaš je prejel srebrno plaketo) in športnica invalidka Tatjana Majcen Ljubič za dosežen svetovni rekord v atletiki, disciplina krogla (njen trener Gorazd Rajher je prejel srebrno plaketo).

Ob tem je Športna zveza Ljutomer za 50. letnico delovanja od Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenje športnih zvez prejela tudi Plaketo OKS.

Med podelitvijo je potekal tudi kulturni program v katerem so nastopili Prleška godba Društva upokojencev Ljutomer, Mladinski pihalni orkester Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, Vrtec Ljutomer, Plesna šola Urška Ljutomer ter Twirling klub Ljutomer.

Po podelitvi je sledila še pogostitev.

Spodaj so vsi rezultati v vseh kategorijah opisani podrobno.

Posebna priznanja za športni dosežek
1. JUDO EKIPA OŠ I. CANKARJA (Uroš Vozlič, Grega Novak, Hana Prelog, Tadeja Arklinič, Betina Ivajnšič, Živa Potočnik; trenerja Magdič Jože in Aleš Vrbančič) za 1. MESTO (DP) na državnem prvenstvu
2. LOKOSTRELSKA EKIPA OŠ I. CANKARJA (Teo Makoter, Dejan Perčič, Matija Režonja in trener Uroš Vrbančič) za 1.MESTO DP
3. ŠAHOVSKA EKIPA OŠ I. CANKARJA (Barbara, Luka in Jernej Skuhala ter Matej Korošec) za 1. MESTO DP
4. BADMINTONSKA EKIPA OŠ VERŽEJ (Ana Šterman, Nik Škrjanec, Žanin in Rene Heric in trener Anton Šterman) za 1. MESTO DP
5. NOGOMETNA EKIPA ST. UČENCEV OŠ I. CANKARJA (Miha Marinič, Tomaž Kramar, Aljaž Slokan, Luka Rajh, Tim Topolinjak, Anej Meznarič, Matej Fišer, Žiga Skuhala, Tilen Nemec, Elias Laissani Amor, Jožek Rajh, Matej Županec, Alen Rantaša in trener Tine Špilak) za 2. MESTO DP
6. NOGOMETNA EKIPA ST. UČENK OŠ I. CANKARJA (Melani Jelen, Sara Makovec, Ana Kosi, Valentina Muršič, Tjaša Krese, Tadeja Arklinič, Anita Lukačič, Nuša Dijak, Silvija in Katja Makoter, Daša Flisar in trener Tine Špilak) za 3. MESTO DP

Šolsko športno društvo 2011
3. mesto
ŠŠD OŠ MALA NEDELJA

2. mesto
ŠŠD OŠ VERŽEJ

1. mesto
ŠŠD OŠ IVANA CANKARJA LJUTOMER - šolski šport je pomemben segment v sistemu slovenskega športa. V letu 2011 je bilo 33 šolskih športnih tekmovanj in prireditev, ki se jih je udeležilo preko 1.700 šoloobveznih otrok osnovnih šol Upravne enote Ljutomer. Učenci in učenke OŠ I. Cankarja Ljutomer so v lanskem letu na državnih finalih osvojili 4 naslove državnih prvakov, dve drugi in dve tretji mesti. Takšnih rezultatov v naši zgodovini še ni bilo. Iskrene čestitke veljajo tudi mentorjem in zunanjim sodelavcem ter seveda vodstu šole.

Športno društvo 2011
3. mesto
ŠD Strelec Grlava (Top Gun) – pikado: moška članska ekipa je osvojila 3. mesto v državni ligi in 5. mesto v ligi evropskih pokalnih državnih prvakov. Ženska ekipa je osvojila 2. mesto v državni ligi, prav tako so drugo mesto osvojili tudi mladinci

2. mesto
Kasaški klub Ljutomer – ima v Prlekiji preko 135-letno tradicijo in je še vedno eden najuspešnejših kasaških klubov v Sloveniji tako po doseženih rezultatih, kot po organizaciji kasaških prireditev. Kasaški klub Ljutomer je v letu 2011  organiziral 7 kasaških prireditev. Člani KK Ljutomer so imeli 533 štartov in osvojili 62 zmag

1. mesto
Judo sekcija pri TVD Partizanu Ljutomer – ena najuspešnejših ekip, ki je osvojila 4 posamezne naslove državnih prvakov v različnih starostnih kategorijah. Članska ekipa uspešno tekmuje v II. državni ligi, kjer je osvojila končno 3. mesto. Skupaj z Judo klubom Ljutomer skrbijo za podmladek, saj vadbo izvajajo kar na 8 lokacijah v petih občinah: Ljutomer (Ljutomer, Cven in Mala Nedelja), Križevci, Veržej, Razkrižje, Sveti Tomaž in Ormož/Ivanjkovci

Perspektivni športnik leta 2011
3. mesto
TEO MAKOTER – član lokostrelske sekcije pri TVD Partizanu Ljutomer državni prvak v lokostrelstvu državni prvak v sistemu šolskih športnih tekmovanj.

2. mesto
UROŠ VOZLIČ – član Judo sekcije TVD Partizan Ljutomer - državni prvak v judu v kategoriji U-15

1.mesto
NIK ŠKRJANEC – učenec OŠ veržej je 2 kratni državni prvak v badmintonu v sistemu šolskih športnih tekmovanj (posamezno in ekipno)

Perspektivna športnica leta 2011
3. mesto
NUŠA ŠPINDLER – članica strelskega društva Mesto Ljutomer – mlada perspektivna strelka z zračno puško

2. mesto
ANA ŠTERMAN – učenka OŠ Veržej – v badmintonu je med posameznicami osvojila 3.mesto in bila ekipna državna prvakinja v sistemu šolskih športnih tekmovanj

1. mesto
ŽIVA POTOČNIK – članica Judo sekcije pri TVD Partizanu Ljutomer – v judu je 2 kratna državna prvakinja v sistemu šolskih športnih tekmovanj in državna prvakinja v kategoriji u-15 (posamezno in ekipno)

Športnica leta 2011
3. mesto
BARBARA SKUHALA – šah: članica šahovske sekcije pri TVD Partizan-u Ljutomer in Šahovskega društva Radenska-Pomgrad. Z ekipo OŠ I.Cankarja Ljutomer je osvojila naslov ekipne državne prvakinje, je mladinska državna prvakinja in pred
kratkim je postala še srednješolska državna podpravakinja

2. mesto
TANJA VRBNJAK – karate: članica karate sekcije pri TVD Partizan-u Ljutomer. Osvojila je 1. mesto na državnem prvenstvu borbe mladinke +59 kg. Tanja se je s tem tudi uvrstila na mladinsko evropsko prvenstvo, ki bo februarja 2012 v
Azarbejdžanu.

1. mesto
URŠKA POTOČNIK – judo: članica Judo sekcije pri TVD Partizanu Ljutomer. Osvojila je naslov mladinske državne prvakinje ter zmagala na mednarodnih pokalih Lendave in Bežigrada. Je tudi kategorizirana športnica po kriterijih Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez saj ima status športnice perspektivnega razreda.

Športnik leta 2011
3. mesto
NARSEJ LACKOVIČ – judo: član Judo sekcije pri TVD Partizanu Ljutomer je na tekmovanjih v Sloveniji in Avstriji osvojil 4 prva, 5 drugih in 2 tretji mesti. Na državnem prvenstvu kadetov je postal državni prvak.

2. mesto
ANDREJ GORJAK – pikado: kapetan TOP-GUN pri Športnem društvu Strelec Grlava. Najboljši igralec v državni ligi, kjer je TOP-GUN osvojil 3. mesto. Na državnem posameznem prvenstvu je osvojil tretjič posamezni državni naslov. Kapetan državne reprezentance in najboljši igralec slovenske reprezentance, ki je v Španiji osvojila bronasto medaljo.

1. mesto
JOŽE SAGAJ ml. – kasaštvo: član Kasaškega kluba Ljutomer. Dosegel 30 zmag od tega 12 v Sloveniji, 10 v Italiji, 6 na Madžarskem in 2 v Srbiji. V Italiji je imel čez 100 nastopov. Na hipodromu San Siro v Milanu je postal najhitrejši slovenski voznik v zgodovini z izidom 1.12,9; 1600m/avtoštart z žrebcem Neverending Vita.

kosti28 petek, 20. januar 2012 ob 16:17

Bravo Narsej! Samo tak napre, ka te drügo leto vidimo že na prven mesti!

Herr Flick sobota, 21. januar 2012 ob 08:58

Ja, kasaštvo je pa res neki jaki šport...Ko sediš pa se pelaš, pa še kadijo eni zraven. Res vrhunski šport. Hehe

iTux sobota, 21. januar 2012 ob 19:47

HerrFlick kasastvo je takak pikado, pije se pa kadi polek, pa sah je tüde ne dalec fkrej od tega. To je takak dere je eden izjava ka je poker sport.

Dejan sobota, 21. januar 2012 ob 23:25

Šport je tüdi sedeje za računalnikon pa modrüvati Jaaa

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport