Sejem si je ogledalo čez dva tisoč obiskovalcev

Sejem rabljene opreme - »Oldteimerski sejem«

Srečko Lukovnjak Kramberger, nedelja, 1. april 2012 ob 23:152
Sejem rabljene opreme

Sejem rabljene opreme

Čeprav je bil prvi april in cvetna nedelja se je ob hladnem vremenu zbralo čez petdeset rastavljalcev oziroma prodajalcev na tradicionalnem že sedmem sejmu rabljene opreme.

Sejem vsakoletno organizira prvo nedeljo v aprilu Društvo za ohranjanje tehnične kulturne dediščine Johann Janez Puh iz Ljutomera. V preteklih letih je bil odgovoren za izvedbo sejma Franc Hriberšek, ker pa je tokrat bil službeno zadržan je organizacijsko delo prevzel dolgoletni član društva Janko Viher. Povedal nam je, da so se sejma udeležili prodajalci tudi iz sosednjih držav. Po podatkih organizatorja si je sejem ogledalo čez dva tisoč obiskovalcev. Sejem je namenjen izmenjavi raznih rabljenih delov za starodobna vozila, opazili pa smo tudi razne zbirateljske zbirke ter druge starine. Prodajali so rezervne dele, stare in nove mopede, motorje, kolesa in avtomobile.

Sejem je bil istočasno tudi druženje, saj so v Ljutomer prišli ljubitelji starodobnikov iz sorodnih društev; Maribora, Slovenske Bistrice, Ljubljane, Kopra, Zaboka iz Hrvaške, Madžarske in drugi. Istočasno so si obiskovalci v društveni galeriji lahko ogledali stalno zbirko raznih eksponatov.

Društvo se ob tej priložnosti zahvaljuje za nemoteno organizacijo sejma članom in okoliškim prebivalcem za potrpežljivost. Posebna zahvala pa poslovnemu subjektu MGT Center suhe gradnje d.o.o. in Avtomaterialu d.o.o., ki sta odstopila zunanji razstavni prostor.

Vsi ljubitelji starodobnikov ste vljudno vabljeni na blagoslov vseh vozil 27. aprila na Jeruzalem in prvomajsko srečanje.


Več v Družabno