Na trgu so se predstavila društva

V Ljutomeru je potekal Družabni večer z društvi, kjer so se javnosti predstavila društva, ki deluje na območju ljutomerske občine

Prlekija-on.net, sreda, 7. avgust 2013 ob 14:462
Družabni večer z društvi

Družabni večer z društvi

V sklopu 57. občinskega praznika občine Ljutomer je v ponedeljek, 5. avgusta na Glavnem trgu v Ljutomeru potekal Družabni večer z društvi, kjer so se javnosti predstavila društva, ki deluje na območju ljutomerske občine.

Zbrane je nagovorila županja mag. Olga Karba in vsem sodelujočim podelila zahvale, v imenu vseh društev pa se je županji za povabilo in prijetno druženje zahvalil Milan Belec.

Na stojnicah so se predstavili Turistično kulturno društvo Babinci, Turistično kulturno društvo Mak Pristava, Turistično društvo Cven, Društvo vinogradnikov Mala Nedelja, Društvo vinogradnikov in prijateljev vin Ljutomer, Turistično društvo Železne Dveri - Radomerje, Turistično društvo Ljutomer, Turistično društvo Putar KS Stročja vas, Društvo upokojencev Ljutomer, Planinsko društvo Ljutomer, Kasaški klub Ljutomer, Mladinski svet Ljutomer, Turistično društvo Stara cesta, Društvo kmetic Ljutomer - Razkrižje, Društvo za medsosedsko pomoč,  Strojni krožek Ljutomer – Križevci, Društvo diabetikov Ljutomer, Ozara Slovenija - Nacionalno združenje za kakovost življenja, Kulturno društvo Cven in Društvo cvenskih čehov in diklin, Društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota - sekcija Ljutomer, Društvo gluhih in naglušnih Pomurja, Medobčinsko društvo invalidov Ljutomer, Turistično društvo Mala Nedelja-Radoslavci, Kulturno društvo Anton Krempl Mala Nedelja, Prleško društvo za ohranjanje tehnične kulture in dediščine Ljutomer Johann - Janez Puch in EKD Künštni Prleki, Mladinski center Prlekije - Pokrajinski center NVO, Športno društvo Strelec Grlava, Športno rekreacijsko društvo Kostanjevica Stara cesta, Športno društvo Prlek ter ostali športni klubi v okviru Športne zveze Ljutomer.

Obiskovalci so na stojnicah lahko pokušali razne prleške jedi, pecivo, pogače, kruh, prleško tünko in odlična prleška vina, v kulturnem programu pa so se predstavili folklorniki DU Ljutomer, Katja Vunderl, David Lukner, Cvenski oktet ter pevke ljudskih pesmi Sosede iz Male Nedelje.

prlek25 sreda, 7. avgust 2013 ob 23:24

Vse čestitke organizatorjem in seveda tui društvom, ki so se odzvala prireditve.
Hvalevredna prireditev, tako sproščena in v tako lepem vzdušju.
Škoda le , da se je ne udeleži več občanov.
Le tako naprej ! Ploskač

Ivek četrtek, 8. avgust 2013 ob 22:54

Lepo, ka se je zebrala civilna drüžba, pa ka je to Opčina podšprajcala.

Navodno oblost glih nema rada tistih, ki nekaj delajo mimo jenega žegna.

Ot 180 slik je na 64 (35%) županja . To že malo vün vidi kak drükaje za "naše".

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno