Lutkarice v okviru Nitk prijateljstva

Sodelovanje Osnovne šole Radenci in DOSOR-ja

Filip Matko, četrtek, 17. april 2014 ob 15:30
Veverica Muki, Detel Vrtin in Sova Uharica

Veverica Muki, Detel Vrtin in Sova Uharica

V predprostoru domske knjižnice DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je v sredo, 16. aprila dopoldne, nastopila lutkarska skupina Osnovne šole Radenci. Šlo je za tradicionalno srečevanje šolarjev s starostniki v okviru projekta Nitke prijateljstva, a tokrat malce drugače.

Lutkovna predstava pod naslovom »Veverica Muki najde svoj dom« je nastala v sklopu projektov »Dvig socialnega in kulturnega kapitala« (na OŠ Radenci) ter »Nitke prijateljstva« (poteka že vrsto let med OŠ Radenci in DOSOR-jem). Po slikanici Žige Gombača z istim naslovom je besedilo priredila Andreja Fekonja Hamler, lektorirala pa Zdenka Šiplič. Mentorica oblikovanja lutk, ki so jih šolarke in šolarji izdelali sami, ter scene je bila Renata Sporn.

V lutkovni predstavi so nastopile: Zala Sredenšek (Veverica Muki), Sara Cimerman (Hrast), Kim Vrbnjak (Reka Mura), Blažka Bojnec (Rečica), Sara Domanjko (Škrat Radin), Doroteja Šumak (Veter), Neža Ros (Topol), Rina Lesjak (Detel Vrtin), Kaja Koren (Sova Uharica) in Tina Lukač (Bukev). Kot pomočnice pa Jana Zamuda, Deja Lesjak in Eva pešti.

Pri oblikovanju lutk in  scene so poleg že imenovanih nastopajočih sodelovale še: Taja Berič, Ališa Fujs, Laura Mikl, Ajda Bojnec, Špela Himelrajh, Tajda Hedžet, Eva Pintarič, Anja Zamuda, Viktorija Küplen in Nina Kofalt.

Z gromkim aplavzom so stanovalke in stanovalci ob zaključku lutkovne predstave izrekli zahvalo mladim lutkaricam, kot tudi za njihov trud pri izdelavi lutk in scene.


Več v Kultura in izobraževanje