Radenci: Srečanje starejših v DOSOR-ju

Osnovnošolci pričarali mladostni nasmeh na lica

Filip Matko, sreda, 29. oktober 2014 ob 08:48
Srečanje starejših v DOSOR-ju

Srečanje starejših v DOSOR-ju

Krajevna organizacija Rdečega križa Radenci, ki jo kot predsednica vodi Astrid Flister, je pripravila tradicionalno srečanje starejših občanov pod geslom Phila Bosmansa: »Sonce ne dela razlik. Vsakdo mu jesimpatičen. Kjer sije sonce srca, je vsak človek vreden truda.«

Druženje ob dobri hrani in pijači se je pričelo v ponedeljek, 27. oktobra, ob 14. uri v večnamenskem prostoru DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, ki je tradicionalno odličen gostitelj. Vse je najprej pozdravila prej omenjena Astrid Flister, za njo pa so nastopili šolar in šolarke Osnovne šole Radenci kot recitatorji: drugošolci Ana Horvat, Tina Ratej in Alen Tratnik, četrtošolka Barbara Mohar in petošolka Zala Podlesek ter tretješolka Eva Tompa kot harmonikarka. Izvedli so bogat kulturni program, ki se mu je kot pevka pridružila še Alma Kočevar iz radenskega varstveno-delovnega centra. Sledili so pozdravi, ko so se k besedi oglasili: sekretarka Območnega združenja Rdečega križa v Gornji Radgoni Katja Makovec, župnik radenske župnije svetega Cirila in Metoda Štefan Krampač, ravnateljica Osnovne šole Radenci Simona Grosman, mentorica RK na OŠ Radenci Nada Klemenčič, kot tudi predstavnik radenskega varstveno-delovnega centra Željko Vasić. V imenu DOSOR-ja je vsem lep popoldan zaželela Simona Domjan.

Vsi udeleženi so lahko v družbi s prijatelji in znanci preživeli delček oktobrskega popoldneva ter obudili spomine na mlada leta, v vrtcih, osnovni šoli, srednji šoli, morda celo na fakulteti ter pozneje na delovnih mestih. Marsikdo se je ob tem lahko pohvalil z doseženimi uspehi v zasebnem, športnem ali delovnem okolju, kot tudi z uspehi svojih otrok, pa tudi vnukov.


Več v Družabno