Začela se je Pomurska pandolo liga

Prvič v petih letih se je zgodilo, da ni bilo v »domači ligi« nobene pomurske ekipe na stopničkah, kar kaže na dvig popularnosti lige tudi med ekipami z drugih koncev Slovenije

Prlekija-on.net, torek, 7. julij 2015 ob 13:47
1. turnir Pomurske A lige Pandolo

1. turnir Pomurske A lige Pandolo

Zaključen je 1. turnir letošnje Pomurske A lige Pandolo, ki je v Fokovcih potekal to nedeljo. Predtekmovalni boji so bili zelo napeti; v skupini A so se za končno napredovanje potegovale ekipe Prejkmurci, BMV Tropicano, Bači Evolution, Žički Sončki in Specialci. Z enim porazom so se v polfinale uvrstili Žički Sončki, tri ekipe pa so imele po 4 točke, kjer so odločale medsebojno dosežene in prejete mace, kar je šlo v prid Specialcem.

V skupini B je bil razplet tudi zanimiv, saj so Puranji Čunder, Indepandiente in Žiče Underground osvojile isto število točk in so prav tako odločale medsebojne mace, kjer pa se je sreča nasmehnila ne-pomurskima ekipama. Presenetljivo so brez točke ostali Društvo alternativne mladine Bistrica, aktualni prvaki Pomurske A lige. Tudi izjemnih, doseženih 461 mac, edine ženske ekipe nakazuje na zelo zanimivo sezono.

Iz polfinala sta s pametno igro napredovali Indepandiente in Žiče Underground. V finalnem obračunu na dva kroga pa so imeli Indepandiente več športne sreče. V malem finalu pa so bili boljši Žički Sončki.

Prvič v petih letih se je zgodilo, da ni bilo v "domači ligi" nobene pomurske ekipe na stopničkah, kar kaže na dvig popularnosti lige tudi med ekipami z drugih koncev Slovenije. Vidimo se čez dva tedna na Gornji Bistrici.

Končna razvrstitev s 1. turnirja Pomurske A lige Pandolo 2015:
  1. Indepandiente (Koper)
  2. Žiče Underground (Žiče)
  3. Žički Sončki (Žiče)
  4. Specialci
  5. Puranji Čunder
  6. Prejkmurci
  7. BMV Tropicano
  8. Bači
  9. Društvo alternativne mladine Bistrica (D.A.M.B.)
Najkoristnejši igralec turnirja z doseženimi 472 macami je Aleš Slatenšek (Žički Sončki).


Več v Šport