Veliko stvari v življenju izbiramo sami...

DOSOR-jevo tradicionalno jesensko druženje

Filip Matko, sobota, 12. september 2015 ob 10:09
DOSOR-jevo jesensko druženje

DOSOR-jevo jesensko druženje

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je v petek, 11. septembra, od 12. ure dalje potekalo vsakoletno jesensko druženje stanovalk in stanovalcev tega doma s svojci, znanci in prijatelji. O tem in njegovem pomenu je v samem začetku govorila direktorica DOSOR-ja, Mateja Hauser, ki je med drugim dejala:

»...Veliko stvari v življenju izbiramo sami, ampak prav vseh ne... V prvih dneh septembra mineva 7 let našega delovanja in v DOSOR-ju se resnično trudimo vzdrževati kvaliteto naših storitev. Že štiri leta je cena naše oskrbe enaka in le redke od storitev se pri nas doplačujejo. Že utečenim storitvam dodajamo nove, inovativne in prilagojene potrebam naših stanovalcev (teh je 178), kakor tudi starejšim, ki živijo doma. S finančno pomočjo Norveškega sklada smo razvili program »Nazdravje«, kjer v strnjeni obliki posredujemo osnovna znanja, kako za svojca skrbeti doma, dokler je to seveda mogoče. Prav tako omogočamo strokovno podporo diplomirane medicinske sestre preko telefona. Do konca leta bo razvita tudi storitev telerehabilitacije, ki bo omogočala nadaljevanje fizioterapevtskega programa posameznika tudi po odhodu iz doma domov. V DOSOR-jevem geriatrično gerontološkem centru sodeluje enkrat mesečno sedem zdravnikov specialistov, kar našim stanovalcem velikokrat prihrani naporno pot do bolnišnice, svojcem pa se s tem odvzame skrb naročanja in spremstva. Vso poletje se je na poletnem odru vrtela DOSOR-jeva vetrnica z glasbenimi nastopi številnih gostov, pogovori, plesi, karaoke...Je pa bilo zadnje naše leto za nas, DOSOR-jevce (DOSOR-jevce sestavljamo sodelavci, stanovalci in naši prostovoljci), uspešno. V Berlinu smo prejeli nagrado Woman, ženskam prijazno podjetje, nadalje prestižno nacinalno nagrado Horus za družbeno odgovorno ravnanje, plaketo Občine Radenci za vsestransko promocijo občine, bronasti znak za inovativnost pri Pomurski gospodarski zbornici ter smo nosilec trajnega certifikata Družini prijazno podjetje...«

Za kulturni program je v začetku poskrbel DOSOR-jev mešani pevski zbor, ki ga sestavljalo stanovalke in stanovalci, pod vodstvom medicinske sestre Suzane Divjak in gospodinje Mojce Kumlanc. Nastopil je domači duo iz Radenec: klaviaturist Valter Klemenčič in solo pevka Katja Otrin. Vse zbrane na domski terasi ter balkonih sta pozdravila župan Občine Radenci, Janez Rihtarič, kot tudi direktor Območne enote zdravstvene zavarovalnice Vzajemna v Murski Soboti Roman Buzeti. Za veseli popoldan z glasbo, petjem in plesom pa je skrbel Bojan Zore iz Ormoža. Napovedala ga je Simona Domjan, ki je povezovala celotno prireditev ter vse povabila na degustacijo DOSOR-jevih keksov, predstavitev programa »Nazdravje«, k stojnici in lončarskemu vretenu Centra DUO iz Veržeja, kot tudi k nakupu srečk za tradicionalni srečelov, katerega izkupiček je vedno namenjen za dobrobit stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja. Popoldne, nekaj pred 16. uro, pa je za posebno presenečenje poskrbela še Radenska konjenica, kajti zainteresirani so lahko na DOSOR-jevem travniku tudi zajahali enega izmed treh konjev.

Bilo je skupno kosilo (bograč !) na terasi ter v domski restavraciji, ekipa domske kuhinje pa je skrbela tudi za sladkanje s palačinkami.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno