Minister za javno upravo se je sestal z načelniki upravnih enot Pomurja

Načelniki so na sestanku izpostavili problematiko pri izvajanju materialnih predpisov s področij dela upravnih enot, ki povzročajo preglavice občanom in zaposlenim na upravnih enotah

Prlekija-on.net, sreda, 16. september 2015 ob 11:36
Srečanje ministra z načelniki UE Pomurja

Srečanje ministra z načelniki UE Pomurja

Minister za javno upravo Boris Koprivnikar se je v okviru regijskega obiska v Pomurju že v torek, 15. septembra, v prostorih Upravne enote Ljutomer sestal z načelniki upravnih enot Gornja Radgona, Ljutomer, Lendava in Murska Sobota, s katerimi je spregovoril o pomembnosti storitev, ki jih za državljane opravljajo upravne enote in o učinkovitosti upravnih enot. Pogovor je tekel tudi o uspešnosti in času reševanja upravnih zadev, finančni, prostorski in kadrovski problematiki, s katerimi se soočajo upravne enote, kakor tudi o vprašanju informacijske podpore.

Načelniki so na sestanku izpostavili problematiko pri izvajanju materialnih predpisov s področij dela upravnih enot, ki povzročajo preglavice občanom in zaposlenim na upravnih enotah.

Eden izmed teh je nova Uredba o dopolnilnih dejavnostih na kmetiji, ki med drugim tudi določa kot dopolnilno dejavnost turizem na kmetiji. V Pomurju je namreč veliko število dopolnilnih dejavnosti turizma na kmetiji, ki je gostinska dejavnost. Obstoječi nosilci dopolnilnih dejavnosti morajo za opravljanje teh dejavnosti uskladiti način izvajanja z določbami nove uredbe najpozneje do 1. januarja 2016. Pri izvajanju tega predpisa se pojavljajo nejasnosti glede zagotavljanja predpisanih lastnih količin surovin za opravljanje dejavnosti.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo