Slovenci dokazali, da znajo igrati in s 5:2 premagali Moldavce

Slovenija je tokrat igrala veliko bolje kot na tekmi z Madžarsko in dokazala, da je močna ekipa

Prlekija-on.net, četrtek, 24. september 2015 ob 22:30

Zahvala navijačem, foto: Adnan Mujičić

S 5:2 so v četrtek slovenski malonogometni reprezentanti premagali Moldavce. Najprej je v 4. minuti zadel Darko Zorko, ki si je nato lažje poškodoval roko, a je čez nekaj minut ponovno lahko zaigral. Novinec Marko Karnet iz vrst KMN Videm je zadel kar dvakrat, prvič v 24. minuti, drugič v 33. minuti. Med strelce se je v 37. minuti vpisal tudi Jure Kandare, ki je že tretjič na evropskem prvenstvu v malem nogometu, z zadetkom pa se je v 36. minuti dokazal tudi novinec Matej Rogač. Za Moldavce sta slovensko mrežo zatresla Stanislav Luca v 28. minuti in Serghei Iepureanu v 38. minuti. Slovenija je tokrat igrala veliko bolje kot na tekmi z Madžarsko in dokazala, da je močna ekipa.

Jure Kandare je povedal, da so se fantje odločili za drugačno igro in se bolj osredotočili na sredino: »Dogovorili smo se, da se bomo postavili bolj na sredino ter pametno čakali na protinapade, kar nam je tudi uspelo«. Darko Zorko pa je povedal, da fante jutri čaka še ena težka tekma, na kateri morajo za napredovanje iz skupine igrati vsaj neodločeno. »Ta zmaga pomeni, da moramo igrati vsaj neodločeno, saj mislim, da bi nam to prineslo napredovanje iz skupine,« je dodal Zorko, strelec prvega zadetka. Trener Brane Kerčmar je z igro svojih varovancev zadovoljen: »Fantom sem že pred tekmo rekel, da je čas za zadetke in ko bomo dali prvi zadetek, se nam bo odprlo in res se nam je«.

Slovenci igrajo v petek ob 8.30 uri drugi polčas prekinjene tekme z Italijo. Če želijo napredovati iz skupine v nadaljnji del tekmovanja, morajo zmagati ali vsaj igrati neodločeno. Prenos preostanka tekme bo na spletni strani www.slomalinogomet.si.

Izjava Jureta Kandareta in Darka Zorka po tekmi v videu.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport