Seniorski večer obiskala tudi vinska kraljica

Anja Trstenjak donirala vinsko kapljico svetemu Martinu v čast

Filip Matko, petek, 20. november 2015 ob 08:59
Novembrski seniorski večer

Novembrski seniorski večer

Tretji četrtek vsak mesec je v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, na programu seniorski večer. Tako je tudi bilo predzadnji mesec letos, 19. novembra zvečer, med 18. in 21. uro v DOSOR-jevi kavarnici Traminček. Zbrali so se stanovalke in stanovalci doma, kot tudi zunanji obiskivalci.

Za plesno zabavo sta ob voditeljicah seniorskih večerov, DOSOR-jevi prostovoljki Mariji Erveš in Heleni Maguša Stanek iz DOSOR-ja, poskrbela tokrat kar dva izmed glasbenikov nekdaj zelo znane zabavno-glasbene skupine Legija: Štefan Sečko Legijaš z Vaneče in Štefan Gomboc iz Sodišinec. Prvi ob klaviaturah, a drugi s trobento, oba pa sta tudi odlična vokalista. Sladki del s pecivom pa je po tradiciji imela »na skrbi« stanovalka Ema Matijevič.

Novembrski seniorski večer in njegove udeleženke in udeležence je obiskala tudi Anja Trstenjak s Kapelskega Vrha, deveta vinska kraljica Radgonsko-kapelskih goric. Vse je nagovorila z izrekom ene izmed slovenskih vinskih kraljic, ki pravi: »Vinograd je kot ljubica, ki jo ljubiš incrkljaš, na koncu pa ne veš ali boš kaj dobil.« S seboj je vinska kraljica Anja kot donatorka večera imela tudi nekaj steklenic žlahtne vinske kapljice in vsak izmed sodelujočih na seniorskem večeru je za zdravico na čast svetemu Martinu lahko izpil kozarček. In prav na to je opozorila vinska kraljica, da je treba vino spoštovati in ga piti po pameti oziroma le en kozarček po dobrem kosilu. Je pa njen »kraljevi« moto naslednji: »Za vsako praznosteklenico vina je skrita svoja zgodba.« Lahko ji povsem verjamemo !

Vinska kraljica Anja (svoje poslanstvo bo nadaljevala še do aprila 2016 !) se je na seniorskem večeru pridružila tudi plesočim, ki so tokratni novembrski zabavni večer zaključili ob 21. uri.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno