Novembrska DOSOR-jeva torta za slavljence

Štirinajsterica z rekordnim povprečjem 80,8 let

Filip Matko, sreda, 25. november 2015 ob 16:25
V restavraciji DOSOR-ja

V restavraciji DOSOR-ja

V mesecu novembru je v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, praznovalo rojstni dan 14 stanovalk in stanovalcev. Vsem tem, ki skupaj štejejo 1132 let, v povprečju pa kar 80,8 let, so pripravili družabno srečanje z voščili in čestitkami v sredo, 25. novembra dopoldne, v restavracijskih prostorih DOSOR-ja. Še posebej je bilo slovesno za stanovalko Frančiško Mlinarič, ki je zabeležila 95-i rojstni dan.

Ob geslu tokratnega dopoldneva (»Dokler imamo spomine, obstajapreteklost; dokler imamo upanje, nas čaka prihodnost; dokler imamodobre prijatelje, je lepa sedanjost !«) ter ob gospodinjah Stanki Fras in Vesni Razboršek so slavljenkam in slavljencem prišle prepevat pevke ljudskih pesmi Kulturno umetniškega društva Bučja vas v Občini Križevci pri Ljutomeru. Že deveto leto jih vodi Ana Lebar, ki ima bogato ter obsežno zbirko ljudskih pesmi. Je pa ta ženska pevska skupina sedmih pevk ob svoji peti obletnici delovanja izdala zgoščenko z naslovom »Perice«.

Ob predaji skromnih daril (namizni okvirji za slike) so pevke zapele »Vsenajboljše za vas...«, sledila pa je tudi DOSOR-jeva torta, ki so je bili deležni vsi v restavracijskih prostorih DOSOR-ja.


Več v Družabno