Maša za čebelarje v ljutomerski cerkvi sv. Janeza Krstnika

Mašo je ob misijonski izmenjavi tokrat vodil mladi g. župnik Frančišek Horvat, prisostvoval pa je tudi upokojeni mariborski škof dr. mons. Jožef Smej, ki je vernike tudi spovedoval

Prlekija-on.net, ponedeljek, 7. december 2015 ob 20:21
Maša za čebelarje v Ljutomeru

Maša za čebelarje v Ljutomeru

Čebelarji čebelarskega društva Ljutomer s predsednikom Brankom Bratinščakom na čelu, so v nedeljo 6.12.2015 darovali mašo pred dnevom svetnika Amroža, zavetnika čebelarjev. Mašo je ob misijonski izmenjavi tokrat vodil mladi g. župnik Frančišek Horvat, prisostvoval pa je tudi upokojeni mariborski škof dr. mons. Jožef Smej, ki je vernike tudi spovedoval.

Pred samo mašo je predsednik društva nagovoril prisotne in predstavil koristnost dela čebel in čebelarjev. Lepo okrašeno cerkev so dopolnjevali še razstavljeni medeni izdelki in društveni prapor. Ob zaključku maše je organist zaigral na cerkvene orglje še skladbo »čebelar«. Pred cerkvijo smo se vsi zbrali ob stojnici z medenimi dobrotami našega čebelarja, malo poskusili medenjake in medeno žganje ter napravili še obvezno skupinsko sliko za spomin. V veliko čast nam je bilo, da nas je vse skozi spremljal dr. Jožef Smej, ki se nam je skupaj z g. župnikom pridružil tudi na tradicionalnem golažu v prostorih Karitasa. Vitalni 94-letni škof se je za povabilo in druženje zahvalil in podaril predsedniku društva svojo knjigo Kronogrami skozi čas IV ter vanjo lastnoročno napisal ter podpisal posvetilo v knjigo.

Čebelarje pa konec tedna v petek 11.12.2015 čaka še predstavitev in podpora projektu »Svetovni dan čebel združuje Slovence in svet« ob 16.30 uri na Glavnem trgu v Ljutomeru ob navzočnosti g. Boštjana Noč, predsednika Čebelarske zveze Slovenije. Ne moremo pa tudi mimo lepega uspeha družine Tigeli, ki je v letošnjem letu pridelala najboljši med v državi in tako osvojila naslov državnega prvaka. Vse čestike in uspešno čebelarjenje še v bodoče.

Naj medi!

Yong


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje