Dedek Mraz prišel na obisk namesto Božička

Decembrska obdaritev najmlajših v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko, sreda, 16. december 2015 ob 09:53
Obisk dedka Mraza v radenskem DOSOR-ju, foto: Marija Erveš

Obisk dedka Mraza v radenskem DOSOR-ju, foto: Marija Erveš

DOSOR-jevemu podmladku, najmlajšim zaposlenih v Domu starejših občanov Radenci, je vabilo za prijetno decembrsko srečanje namenil drugi decembrski dobrotnik – Božiček. Toda namesto njega je v torek, 15. decembra, vse zbrane, najmlajše in njihove starše, v telovadnici DOSOR-ja z obiskom presenetil tretji decembrski dobri mož – dedek Mraz.

Ob svojem prihodu je dedek Mraz vse obvestil, da ga je za to uslugo – obisk z obdarovanjem – zaprosila babica Božičkova, ker bi se naj Božiček zataknil ob svojih obiskih v enem izmed dimnikov ter je še vedno v temi dimnika čakal na svojo rešitev s strani gasilcev. Ker pa je darila za otroke že poslal v DOSOR, je za razdelitev le-teh poprosil za pomoč svojega bratranca – dedka Mraza.

Po številnih obiskih tega dne dopoldne v vrtcih je dobri dedek v belem kožuhu in polhovko na glavi prisluhnil pesmicam najmlajših, jim razdelil darila ter se poveselil z njimi v lepo okrašeni domski telovadnici z novoletno jelko. Otroci pa so mu ob tem povedali, da so se že pred njegovim prihodom krepko naplesali ter prisluhnili krajšemu kulturnemu programu svojih vrstnic in vrstnikov.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno