Praktično usposabljanje gasilcev za pridobitev čina nižjega gasilskega častnika

Pomurska gasilska regija bo kmalu bogatejša za 28 gasilcev, ki si bodo pridobili čin nižjega gasilskega častnika

Jože Žerdin, ponedeljek, 11. januar 2016 ob 18:34
Praktično usposabljanje gasilcev v Ljutomeru

Praktično usposabljanje gasilcev v Ljutomeru

Za gasilce je zimski čas najbolj primeren čas za izobraževanje in usposabljanje gasilcev. Tako pod okriljem gasilskega regijskega poveljstva za Pomurje in komisije za izobraževanje poteka tečaj za pridobitev čina za nižjega gasilskega častnika. Usposabljanja se udeležujejo gasilci iz celotne pomurske gasilske regije iz vseh Gasilskih zvez in kmalu bodo posamezne Gasilske zveze v Pomurju bogatejše za novi gasilski kader, ki bo svoje znanje vsekakor pokazal, znotraj Gasilskih zvez in posameznih gasilskih društev, kar bo za Pomurje velika pridobitev.

Tako je 28 kandidatov že zaključilo teoretično izobraževanje. Praktično izobraževanje kandidatov za nižjega gasilskega častnika je potekalo v soboto, 9. januarja v Ljutomeru pri tamkajšnjem gasilskem domu. Gasilci so se na praktični način usposabljali in sicer za gašenje notranjih požarov, gašenje požarov v višjih stanovanjskih objektih in praktične vaje razvrščanja. Vodja praktičnega usposabljanja gasilcev je bil Leonardo Markovič. Gasilci pa so na praktičnem usposabljanju pokazali veliko znanja in izurjenosti, ki so si jih pridobili na tem izobraževalnem tečaju, saj so gasilce izobraževali gasilski inštruktorji.

Za zaključek izobraževanja s praktičnimi vajami se bodo kandidati gasilci - za pridobitev naziva čina nižji gasilski častnik udeležili še zaključnega praktičnega izpita v Izobraževalnem centru zaščite in izobraževanja Uprave za zaščito in reševanje, ministrstva za obrambo na Igu pri Ljubljani, ko bodo morali svoje pridobljeno znanje pokazati pred komisijo Gasilske zveze Slovenije. Po uspešno končanem praktičnem izpitu na Igu si bodo pridobili čin za nižjega gasilskega častnika.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje