Peter Podlunšek med elito

PP postaja član elitnega razreda Master Class v tekmovanju Red Bull Air Race

Prlekija-on.net, torek, 19. januar 2016 ob 11:06
Peter Podlunšek, foto: Marko Pigac/Bojan Sobočan

Peter Podlunšek, foto: Marko Pigac/Bojan Sobočan

Priznani prekmurski akrobatski pilot Peter Podlunšek, ki je lani štirikrat osvojil stopničke v razredu Challenger, sedaj postaja član elitnega razreda Master Class v tekmovanju Red Bull Air Race. Po besedah Podlunška, to v svetu akrobatskega letenja pomeni, kot da bi vstopil v formulo 1 ali razred motoGP.

Njegova ekipa Peter Podlunšek Racing je sestavljena iz 15 do 20 sodelavcev in strokovnjakov, ki jih večina prihaja iz Slovenije, le mehanik je iz ZDA. V teh dneh sestavljajo novo letalo, s katerim želi 45-letni pilot opraviti čim več treningov pred prvo dirko v začetku marca v Abu Dabiju.

"8 let priprav, na stotine ur v pilotski kabini, na tisoče ur v hangarju in 2 sezoni v pokalu Challenger. Danes je nov dan. Danes se podajam naproti največjemu izzivu moje pilotske kariere. Danes z veseljem naznanjam prestop v Red Bull Air Race Master Class! 8 dirk, nova ekipa, novo letalo. Leto 2016 bo divje :)

Hvala vsem za vso podporo! Smoke ON!," pa je Podlunšek zapisal na svojem Facebook profilu.

V spodnjih videih pa si lahko ogledate nekaj vragolij, ki jih je Podlunšek na nebu zganjal s svojim letalom v preteklem letu.


Več v Zanimivosti