Anka za obiskovalce pripravila okusne jedi iz sladkega krompirja

Pri Vrtnarstvu Alt v Pristavi so pripravili dan odprtih vrat, kjer so predstavili vse bolj popularen sladki krompir

Prlekija-on.net, sobota, 7. maj 2016 ob 13:24

Anki je pomagala tudi hčerka Nastja

Pri Vrtnarstvu Alt v Pristavi so v soboto, 7. maja, ponovno pripravili dan odprtih vrat, kjer so obiskovalci lahko nakupovali s popusti, pripravili pa so tudi predstavitev sadik posebnosti iz Vrtnarstva Alt.

Anka Alt, ki smo jo do četrtka lahko spremljali tudi v oddaji MasterChef Slovenije, je še posebej predstavila vse bolj popularen sladki krompir, ki pa kot pove ime, ne pripada isti botanični skupini kot navadni krompir in ne spada v rod razhudnikov, pač pa rastlina spada v družino slakovk in je sorodnik nam bolj poznanega okrasnega slaka.

Gre za zelenjavo s številnimi zdravju koristnimi lastnostmi, zelo bogato s prehranskimi vlakninami, hkrati pa vsebuje veliko močnih antioksidantov iz skupine karotenoidov, še posebej bogat je z beta-karotenom. V sladkem krompirju najdemo veliko vitamina A in kalija, vsebuje pa tudi kar nekaj kalcija. Poleg omenjenega vsebuje še vitamine B6, C in D, v sladkem krompirju najdemo tudi kar nekaj železa ter magnezija. Primeren je tudi za sladkorne bolnike, saj se sladkorji v sladkem krompirju počasi sproščajo v krvni obtok ter skrbijo za enakomeren dotok energije, brez nenadnih hitrih dvigov in padcev krvnega sladkorja. Sadike sladkega krompirja lahko dobite pri Vrtnarstvu Alt v Pristavi.

Anka si je ob tem vzela čas za kuhanje, tako da so obiskovalci lahko različne okusne jedi iz sladkega krompirja in zelišč tudi poskusili.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje