Seniorsko veselje pred mladostnim tednom

Spomini na nekdanje prireditve ob Dnevu mladosti

Filip Matko Ficko, nedelja, 22. maj 2016 ob 09:27
Majski seniorski večer

Majski seniorski večer

Udeleženke in udeleženci tradicionalnega četrtkovega seniorskega večera v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so se 19. maja zvečer z nostalgijo spominjali nekdanjega vsestranskega praznovanja Dneva mladosti - 25. maja. Dan manj kot teden je do tega dneva, ko so še sami kot mladinke in mladinci prenašali štafetno palico, nastopali na številnih prireditvah ter po televiziji spremljali prenos znamenitega večera s stadiona v Beogradu, ko je štafetno palico prevzel maršal Tito...

Tega so se spomnili seniorke in seniorji, ki so se zbrali na majskem seniorskem večeru v DOSOR-jevi kavarnici »Traminček«. S klaviaturami se je z Vaneče pripeljal nekdanji član znane prekmurske vokalno-glasbene skupine Legija, Štefan Sečko - Legijaš, ki je »ta pravi« DOSOR-jev prostovoljec. Že večkrat je poskrbel za dobro voljo in glasbeno spremljavo na plesni zabavi stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, ki se zbirajo že nekaj let vsak tretji četrtek zvečer ob poslušanju glasbe, pesmi, zabavljic in pripovedi, kakor tudi ob medsebojnem kramljanju.

Tokratni večer sta kot mentorici imeli »na skrbi« sovoditeljici Marija Erveš in Tatjana Geč, ki se jima je kor donatorka s pecivom ter tudi kot pevka narodnih pesmi pridružila stanovalka Ema Matijevič. Kozarček vinca sladkega vsakemu izmed udeležencev seniorskega večera pa sta prispevala zasebna vinogradniška zanesenjaka Alojzija in Drago Lepoša iz Radenec.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno