GMT Bogojina zaustavila Radgončane

Gostje zasluženo slavili na radgonskih Tratah

Prlekija-on.net, ponedeljek, 30. maj 2016 ob 10:22
ŠNK Radgona – GMT Bogojina

ŠNK Radgona – GMT Bogojina

Derbi predzadnjega kroga tekmovanja v I. MNZ Murska Sobota, ki je neposredno odločal o novem prvaku in s tem napredovanju v 3. SNL - vzhod, je na radgonskih Tratah povsem zasluženo pripadel gostom iz Bogojine. S tem so varovanci trenerja Bogdana Črnka krog pred koncem osvojili naslov in se s tem neposredno uvrstili med tretjeligaše. Nekaj teoretičnih možnosti za napredovanje imajo tudi Radgončani, o čem pa ne odločajo sami. V zadnjem krogu sta na sporedu še medsebojna derbija vseh štirih moštev z vrha lestvice, v Bogojini gostuje Goričanka, v Radencih pa ŠNK Radgona. V primeru zmage proti Slatini bi lahko Radgončani zasedli 2. mesto, toda le v primeru, da Goričanka ne bi zmagala v Bogojini. Po nekaterih informacijah bi namreč tudi drugouvrščeno moštvo nastopilo v dodatnih kvalifikacijah proti drugovurščenem moštvu I. MNL Lendava (najbrž Nedelica), a le če bodo Beltinčani napredovali v 2. SNL.

A ker bo o vsem več znanega čez teden dni, poglejmo kaj se je zadnjo nedeljo v maju, pred skoraj 500 gledalci, kar lahko zavidajo tudi nekateri prvoligaši, dogajalo na lepem radgonskem nogometnem igrišču na Tratah. Čeprav se je pred tekmo na veliko govorilo kako ekipa iz Bogojine nima posebnega interesa za zmago in napredovanje v 3. ligo, je na terenu bilo povsem drugače. Že od prvega piska sodnika Darjana Kovačiča iz Grosupljega (!), so varovanci nekdanjega prvoligaškega igralca Bogdana Črnka, začeli s pritiski proti domačemu vratarju Mihi Starovasniku. Ta je najprej rešil kar nekaj zrelih priložnosti gostov, minuto pred polčasom pa je bil nemočen. Po prekršku na desni strani, je žoga prišla pred njegov gol, kjer ga je po dveh poskusih ukanil izkušeni Mihael Ivanič. Tudi Radgončani so imeli kar nekaj priložnosti, še zlasti v prvi polovici drugega polčasa, a je vselej bil uspešen vratar GMT Bogojina Jožek Špilak. Dokončno je upanje domačinov, ki so nastopili brez nekaj igralcev prve postave, že v 7. minuti pa se je poškodoval tudi kapetan Tomaž Štrakl, v 79. minuti zatrl Uroš Ošlaj, ki je zadel z desne strani pod sam prečnik. Nekaj jalovih poskusov v nadaljevanju gostiteljem ni prinesel zadetka, tako da so igralci GMT Bogojina povsem zasluženo zmagali in so se na radgonskem igrišču veselili napredovanja v 3. ligo. Odprli so tudi penino, a pravo slavje sledi v nedeljo, 5. junija, po še zadnji tekmi proti Goričanki...

Vsakomur na Tratah, kjer je bilo tudi veliko korektnih gostujočih navijačev, je v nedeljo pozno popoldan bilo jasno, da je edino ekipa Bogojine to pomlad nadigrala (in tudi zmagala) ŠNK Radgona. Strinjal se je s tem tudi domači strateg Nenad Dolgov, ki je priznal, da je GMT Bogojina najboljša v ligi. "Edini so nas zasluženo premagali, a tudi sam nimam pripomb na igro svojih fantov. Dali so vse od sebe, a so gostje tokrat bili spretnejši in srečnejši, a tudi boljši. Sami nismo izkoristili svojih priložnosti, gostje pa so jih in potem je vse jasno. Ne smemo se izgovarjati na kogarkoli drugega, čeprav je jasno, da smo naredili napako pri prvem zadetku, ko nismo pravilno reagirali v obrambi", je realno ocenil Dolgov, ki je dodal, da pač brez tistega, ki ga ni moraš igrati, s čem je mislil na poškodovane igralce. Povsem drugačnega razpoloženja je bil trener gostov Bogdan Črnko, ki je kljub majhnemu "mačku" odlično vodil svoje moštvo. "Priznam, da je Radgona najbolje organiziran klub v tem tekmovanju in bi si glede pogojev za igro zaslužila napredovanje v višji rang. Seveda imajo Radgončani tudi dobro igro, a tokrat so naleteli na naše razpoložene fante, ki že leto dni niso utrpeli poraza. Danes smo bili močno zdesetkani, a so ti fantje igrali s srcem in zmagali. Imeli smo tudi srečo, da Radgončani niso izkoristili kar nekaj svojih priložnosti", nam je po tekmi povedal Črnko, ki še ni vedel, ali bo moštvo napredovalo v 3. ligo. Če bodo, tako Črnko, je potrebno najmanj pet okrepitev, čeprav spoštuje vse sedanje igralce.

ŠNK Radgona – GMT Bogojina 0:2 (0:1)
Stadion TŠC Trate v Gornji Radgoni, 470 gledalcev, glavni sodnik: Darjan Kovačič (Grosuplje), pomočnika: Borut Anželj (Tišina) in Luka Perš (Murska Sobota), delegat: Drago Habot (Cankova).

Strelca: 0:1 Mihael Ivanič (44.), 0:2 Uroš Ošlaj (79.)      

ŠNK Radgona: Miha Starovasnik, Gregor Merdaus, Tomaž Štrakl (od 7. Matej Hajdinjak), Daniel Sovec (od 89. Beslim Haljil), Tilen Klobasa, Uroš Krajnc, Jože Kaučič (od 54. Simon Kozar), Uroš Pörš, Aljaž Kocet (od 79. Denis Kolarič), Jernej Karba, Borut Uhan. Trener: Nenad Dolgov.

GMT Bogojina: Jožek Špilak, Denis Horvat, Uroš Ošlaj, Niko Rac, Tomaž Gregorec, Igor Vogrin, Mihael Ivanič, Matej Vogrinčič, Mišel Legenič (od 89. Marko Legenič), Lan Lovrenčec Kosi, Alen Kalman (od 89. Sebastjan Cör). Trener: Bogdan Črnko.


Več v Šport