Končalo se je letošnje tekmovanje za mlade ribiče Ribiške družine Gornja Radgona

Najboljši mladi ribiči se bodo udeležili državnega ribiškega tekmovanja za mlade ribiče

Jože Žerdin, ponedeljek, 4. julij 2016 ob 09:46
Tekmovanje za mlade ribiče RD Gornja Radgona

Tekmovanje za mlade ribiče RD Gornja Radgona

V Ribiški družini Gornja Radgona vsako leto vse več pozornosti namenjajo mladim ribičem, ki so se letos udeležili petih ribiških tekmovanj za mlade ribiče. Mladi ribiči so svoje trnke in vabe ter ribiško srečo merili na tekmovanjih pri Svetem Juriju ob Ščavnici, Radencih, Podgradju, Konjišču in v nedeljo, 2. julija v ribnikih v Gradišču pri Tišini. Zadnje letošnje ribiško tekmovanje je bilo za mlade ribiče nadvse zanimivo, kajti do zadnjega trenutka vseh skupnih seštevkih vseh tekmovanj se ni vedelo kdo bo letošnji zmagovalec pri mladih ribiških pri U 14 in U 18.

Uspehi mladih ribičev na ribiških tekmovanjih so res nekaj lepega, saj jih pri ribičih ali pri samem tekmovanju spodbujajo mentorji in njihovi starši. Sočasno z zaključkom letošnjega petega tekmovanja v ribiškem tekmovanju v Gradišču je še potekalo zadnje, peto tekmovanje za Temeljno ribiško enoto Tišina, kjer je pri mladih ribičih U 14 zmagal Aljaž Ružič, druga je bila Sara Serec in tretji Nino Berden, pri U 18 je najboljši trnek imel Anže Resnik, drugo mesto Aleš Sovec in tretje mesto Mihael Čuk. Vsi, ki so se udeležili zadnjega petega tekmovanja za mlade ribiče Ribiške družine Gornja Radgona so ob lepem nedeljskem vremenu in prijetni idilični naravi doživeli pravi ribiški praznik za mlade ribiče, ko so najboljšim ob koncu tekmovanja podelili pokale in praktične nagrade, ki so jih prispevali številni sponzorji in pokrovitelji, ki podpirajo razvoj ribištva in varovanje narave. Za mlade ribiče je pekarna Omar iz Rankovcev spekla iz testa ribe v obliki ščuke.

Mladim tekmovalcem sta pokale in praktične nagrade podelila ter se jim zahvalila za sodelovanja na vseh petih tekmovanjih mentor mladih ribičev pri Ribiški družini Gornja Radgona Avgust Pelcl in predsednik Temeljne ribiške enote Tišina Vinko Šarotar. Tako je letošnji mladi ribič - zmagovalec v tekmovanju U 14 postal Nino Berden, Temeljna ribiška enota Tišina, ki je skupaj ulovil 37,710 kg rib, na drugem mestu je pristal Sašo Sovec, Temeljna ribiška enota Gornja Radgona 28,450 kg ulovljenih rib in tretji Enej Kapun, Temeljna ribiška enota Apače 31,610 kg ulovljenih rib.

Pri mladih ribičih U 18 je postal najboljši ribič Anže Resnik, Temeljna enota Videm 20,600 kg, drugi Aleš Sovec, Temeljna ribiška enota Gornja Radgona 20,900 kg, tretje in četrto mesto si delita Mihael Kukovec 25,520 kg in Mihael Čuk, Temeljna ribiška enota Videm 16,120 kg ulovljenih rib. Po ribiškem tekmovanju najboljši mladi ribiči ne bodo počivali, ampak jih že čaka državno ribiško tekmovanja za mlade ribiče, ki bo v Preserju pod okriljem Ribiške družine Šempeter pri Mislinji in tekmovanje za pokal Alpe Jadran, ki bo v ribnikih Šiker pri Močni v Slovenskih Goricah.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport