Sredi mesta se je polit z bencinom skušal zažgati

Neznanec je ob približevanju policistov pričel vpiti besede: »Ne približujta se mi, ker se bom vžgal!«

Prlekija-on.net, četrtek, 7. julij 2016 ob 19:47
Za oba policista bodo predlagali podelitev medalje policije za hrabrost

Za oba policista bodo predlagali podelitev medalje policije za hrabrost

OKC PU Maribor je v sredo, 6. julija, ob 1.09, patruljo PP Ptuj napotil pred Mestno občino Ptuj, na naslov Mestni trg 1, Ptuj, ker so sprejeli anonimno prijavo moškega, ki je povedal, da se nahaja pred občino na Ptuju, da se je polil z bencinom in se bo zažgal. Istega dne ob 1.12, je ponovno poklical neznan moški, ki je povedal, da je polit z bencinom.

Policista PP Ptuj sta na kraju ugotovila, da na stopnicah pred občino Ptuj na Mestnem trgu 1, na Ptuju, sedi neznan moški, ob njem pa je bila postavljena PVC posoda, črne barve, prav tako pa je okolica stopnišča zaudarjala po bencinu. Neznanec je ob približevanju policistov pričel vpiti besede: »Ne približujta se mi, ker se bom vžgal!«. Ko sta se mu policista taktično pričela približevati ter ga besedno umirjala, sta opazila, da neznan moški v desni roki drži vžigalnik. V tem trenutku, sta policista sprva obstala in se z osebo pričela pogajati ter mu izmenično ukazovati, da naj odvrže vžigalnik. Moški kljub pozivanju ni hotel odvreči vžigalnika, ampak je le-tega prižgal, ga prislonil k telesu ter si poskušal vžgati svoja oblačila. Takrat sta policista takoj stekla do njega ter ga obvladala z uporabo prisilnih sredstev. S kraja sta policista obveščala, da potrebujeta reševalno vozilo, saj ima oseba na levi roki štiri ožganine. Oseba je bila kasneje odpeljana na zdravljenje v Psihiatrično bolnico Ormož.

Kot so še sporočili iz PU Maribor, sta policista Policijske postaje Ptuj, s svojim hrabrim, požrtvovalnim in pravočasnim ukrepanjem, ki je temeljilo na pogumu in odločenosti, da rešita življenje, izpostavila svoje življenje in zdravje. Zaradi tega bodo za oba policista predlagali podelitev medalje policije za hrabrost.

O zadevi bodo policisti s poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo.


Več v Črna kronika