Zapustil nas je Nandek

Nandek je bil preprost prleški človek, vedno poln nasvetov in optimizma

Prlekija-on.net, sreda, 31. avgust 2016 ob 13:03
Nandek

Nandek

V 63. letu starosti je umrl Ferdinand Šef - Nandek iz Gresovščaka. Nandek je bil preprost prleški človek, vedno poln nasvetov in optimizma, čeprav je večino življenja živel sam.

Poleg Milana in Pepeka je bil eden izmed ustanoviteljev Etnološko kulturnega društva Künštni Prleki, na prireditvah, kjer so se pojavili pa je bil nepogrešljiv. Danes žal več nobenega izmed omenjene trojice ni med nami, za vsemi pa je ostal bogat zapis v besedi in sliki.

Nandek je pri Künštnih Prlekih bil tudi minister v Vladi republike Prlekije, na prireditvah je vedno recitiral kakšno pesem ali zanimivo prigodo iz svojega življenja, kjer so ga vsi zbrani radi poslušali, saj je ves čas govoril v prleškem narečju. Na humoristični način je tudi večkrat sodeloval pri krstu mošta.

Milan je o njem med drugim zapisal: "Pun modrosti in zdrave prleške kmečke logike, po keri bi se moga fsakši ravnati. Ne guči dosti, sploh pa ne »na prozno«. Dere Nandek kej pove, te pove za hasek. Jegove besede mojo veko težo in jih moremo nejpret dobro premleti, te še jih kumej lehko praf razmimo."

Oglejte si tudi:
Oddaje Künštnih Prlekov
Nandek nam je pred leti povedal marsikaj zanimivega o sebi, kar si lahko preberete tukaj. Večkrat pa se je pojavil tudi na televiziji, pred leti so ga predstavili v oddaji na TV Slovenija. Ta prispevek si lahko ogledate spodaj.

Maša zadušnica bo v petek, 2. septembra 2016 ob 15. uri na pokopališču v Ljutomeru, pogreb pa po maši ob 15.30 na ljutomerskem pokopališču. Žara bo položena v mrliško vežico na dan pogreba ob 10. uri.

Zbogom Nandek, pogrešali bomo tvoje nasvete in smisel za humor.

Dejan Razlag
Glavni in odgovorni urednik Prlekija-on.net


Več v Črna kronika