Ljutomerski oktet, seniorski večer in šah

Številne aktivnosti minulega tedna v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, nedelja, 18. september 2016 ob 19:14
Ljutomerski oktet, foto: Marija Erveš

Ljutomerski oktet, foto: Marija Erveš

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so se minuli teden, med 12. in 16. septembrom zvrstile številne aktivnosti, ki so se jih lahko udeležili tako stanovalke in stanovalci tega doma, kot tudi mnogi drugi obiskovalci.

Že prvi dan v tednu, v ponedeljek zvečer, je v okviru letošnjih poletnih zabavnih prireditev »DOSOR-jeve vetrnice« nastopil Ljutomerski oktet, ki praznuje svojo pol stoletnico delovanja. V imenu organizatorjev jih je pozdravila Sabina Barbarič, pod vodstvom strokovnega vodje, Dušana Preloga, pa je osmerica pevcev zapela naslednje pesmi: Jakoba Gomilška in Gustava Ipavca »Slovenec sem«, Jakoba Aljaža »Oj Triglav, mojdom«, Petra Jereba »O kresu«, Janka E. Polaka in Josipa Verbiča »Vasovalec«, Jana Baukarta in Petra Potočnika »Pozafčin«, belokranjsko ljudsko »Pijmo bratci vince« v priredbi Matije Tomca, ljudsko iz Razborja »Slovenc Slovenca vabi« v priredbi Ludvika Zepiča in narodno iz okolice Ljutomera »Ste vidli barona« v priredbi Cirila Preglja. Ob krepkem aplavzu občinstva so za »bis« dodali še »Vinska« Ivana N. Resmana in Antona Schwaba ter črnsko duhovno pesem »Ride the chariot« v priredbi Henryja Smitha.

Mesec dni pred uradno peto obletnico je bil v četrtek, 22. septembra zvečer, na DOSOR-jevi terasi izveden septembrski seniorski večer. Prijeten večer je po tradiciji pripravila Marija Erveš, v toplem poznopoletnem času na DOSOR-jevi terasi pa sta vsem igrala in prepevala DOSOR-jeva prostovoljca Stanko Ilješ (daroval je tudi vino iz svoje kleti) in Franc Duh. Stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja so se pridružili še stanovalke in stanovalci bivalne enote Zavoda Hrastovec v Radencih pod vodstvom Betke Trstenjak, ki so bili deležni pogostitve tokratnih sponzoric seniorskega večera Eme Matijevič in Valerije Kovač. Na plesišču sta za plesno mentorstvo skrbeli DOSOR-jevki Martina Farkaš in Andreja Lenartič, ki jima ni bilo plesanje med 18. in 21. uro nič pretežkega. Je pa na frajtonerico vsem zaigral še stanovalec Adolf Rantaša.

Naslednji dan dopoldne, med 9. in 12. uro, pa so se DOSOR-jevim šahistom pri igri za 64-imi črno-belimi polji pridružili člani Društva upokojencev in invalidov Radenci.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje