»Drobtinica« ob Svetovnem dnevu hrane

13. in 14.oktobra dopoldne posebne stojnice Rdečega križa

Filip Matko Ficko, sreda, 12. oktober 2016 ob 10:21
Pridružimo se akciji »Drobtinica 2016«

Pridružimo se akciji »Drobtinica 2016«

V čast Svetovnega dneva hrane, 16. oktobra, Rdeči križ Slovenije že 16. leto zapored sodeluje v mednarodni kampanji »Drobtinica«. Cilj akcije »Drobtinica« je zbiranje prostovoljnih prispevkov, ki bodo namenjeni izključno plačilu toplih obrokov za socialno ogrožene šoloobvezne otroke v okoljih, kjer kampanja poteka. »Drobtinica« je namenjena tudi ozaveščanju širše javnosti glede vse bolj pereče problematike nezadostne in/ali nepravilne prehrane naših najmlajših – osnovnošolcev, ter spodbuja čut za solidarnost s tistimi, ki so se znašli v stiski.

Tudi v Območnem združenju Rdečega križa Slovenije v Gornji Radgoni se tudi letos, tako kot vsa leta doslej, aktivisti in prostovoljci pridružujejo tej kampanji. Organizirali in postavili bodo posebne stojnice, kjer bodo za darovane prostovoljne prispevke donirali kruh in druge izdelke. Vendar bodo akcijo »Drobtinica« izvedli že tri in dva dni prej, 13. in 14.oktobra.

V dopoldanskem času, med 7.30 in 12. uro, bodo v četrtek, 13. oktobra, posebne stojnice akcije »Drobtinica« pred Marketom »Mura« v Apačah, pred Marketom »Izvir« v Svetem Juriju ob Ščavnici ter pred Mercatorjem na Radgonski cesti 9/f v Radencih. A v Gornji Radgoni bosta kar dve stojnici in sicer v petek, 14. oktobra, med 7.30 in 12. uro pred Marketom na Trgu svobode 3 ter med 8. in 12. uro pred Tuš-evim Supermarketom ob Ljutomerski cesti 10.

Ob naštetih stojnicah bodo sodelovali prostovoljke in prostovoljci posameznih krajevnih organizacij Rdečega križa ter učenke in učenci tamkajšnjih osnovnih šol. Zbrana sredstva bodo v celoti namenjena za zdravo in redno prehrano šoloobveznih otrok. Vljudno vabijo vse občanke in občane, da jih obiščete ob stojnicah.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje