Ducat tačk za prijetno popoldansko druženje

Stanovalke in stanovalce DOSOR-ja obiskali lastniki psov

Filip Matko Ficko, petek, 6. januar 2017 ob 10:36
DOSOR obiskali lastniki psov

DOSOR obiskali lastniki psov

V četrtek, 5. januarja popoldne, je potekalo prvo letošnje druženje stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, z živalmi, ki se zgodi vsaj enkrat mesečno. DOSOR-jeva gospodinja Sonja Belak se kot koordinatorica tovrstnih dogodkov, v sodelovanju z veterinarko Štefi Praprotnik Borko, na srečanje še posebej pripravi, saj običajno speče posebne pasje kekse.

Keksov so bile še posebej vesele tri psičke, ki so bile iz Španije posvojene v Slovenijo preko društva »Hrtji svet« s sedežem v Celju: to so španski hrti (gango) Maja, India in Pepa. V avli DOSOR-ja, ki je istočasno tudi galerijski prostor, so psičkam kekse ponujali stanovalke in stanovalci doma, ki so živalim še posebej naklonjeni. Lastniki treh psičk pa tudi radi prihajajo v DOSOR, čeprav se je treba enemu pripeljati celo iz Maribora.

Enourno druženje stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja s tremi psičkami je prehitro minilo, da so ob koncu hiteli spraševati, če se bo podobno srečanje lahko zgodilo prej, kot čez mesec dni.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje