Ljubljana: Že 38-ič Jakhlov memorial

Na mednarodnem turnirju za mladino tudi igralci iz dežele ob Muri

Filip Matko Ficko, torek, 31. januar 2017 ob 09:031
38. Jakhlov memorial, foto: Mitja Županek

38. Jakhlov memorial, foto: Mitja Županek

V Ljubljani je bil v nedeljo, 29. januarja, organiziran že 38. Jakhlov memorial. Na tem tradicionalnem mednarodnem turnirju za mladino je sodelovalo 172 namiznoteniških podmladkarjev iz Avstrije, Hrvaške, Italije in Slovenije.

Kot predstavniki Pomurja so nastopili le člani NTK Sobota. V kategoriji U-10 je lep rezultat dosegla 10-letna Eva Horvat, ki je po šestih zmagah šele v finalu izgubila s Kiaro Šegula, ki igra v sosednji Avstriji in tako dosegla med dekleti letnika 2006 in mlajše odlično 2. mesto.

Pri kadetinjah sta Tjaša Dervarič (Radenci) in Eva Grabnar zasedli v kvalifikacijski skupini 2. mesto in se uvrstili v glavni žreb, kjer sta izgubili tekmo v četrtfinalu ter se tako uvrstili med osem najboljših kadetinj. Anamarija Horvat je v svoji kvalifikacijski skupini zasedla 3. mesto in se ni uvrstila v glavni žreb. Blaž Sukič je v svoji kvalifikacijski skupini zasedel 2. mesto in v glavni tabeli že v prvem krogu izgubil proti finalistu turnirja Domnu Zupančiču (Krka).

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport