Oratorijski dan ob prazniku svetega Janeza Boska

Osrednje praznovanje ob prazniku sv. Janeza Boska je bilo v nedeljo, 29. januarja, ko je bila v cerkvi sv. Mihaela v Veržeju darovana sveta maša

Prlekija-on.net, sreda, 1. februar 2017 ob 20:40
Oratorijski dan v Veržeju

Oratorijski dan v Veržeju

V župniji Veržej v Salezijanskem Zavodu Marianum živijo in delajo salezijanci za dobrobit mladih in vseh vernikov veržejske župnije in širše. Sveti Janez Bosko, ki se je rodil leta 1815, umrl pa 31. januarja leta 1888, je bil duhovnik, dobrotnik in pedagog. Med prvimi je ustanovil oratorij po vzgledu sv. Frančiška Saleškega in družbo don Boskovih salezijancev. Po don Boskovih stopinjah hodijo tudi mladi veroučenci župnije Veržej.

Pred praznikom sv. Janeza Boska je župnija Veržej v soboto, 28. januarja pripravila oratorijski dan za mlade iz župnije Veržej iz vasi Veržej, Bunčani in Banovci, ki so se v župnijski dvorani udeležili oratorijskega dne, predvsem z namenom, da bi še bolj spoznali delo in življenje sv. Janeza Boska. Družabni oratorijski dan ob prazniku sv. Janeza Boska je minil sproščeno in veselo, kajti pod vodstvom sestre Zalike Svenšek in domačega župnika salezijanca Jožeta Brečka so se učili različne pesmi in igrico o dobrotniku sv. Janezu Bosku.

Osrednje praznovanje ob prazniku sv. Janeza Boska je bilo v nedeljo, 29. januarja, ko je bila v cerkvi sv. Mihaela v Veržeju darovana sveta maša, katero je daroval župnik Jože Brečko. Pri maši so se predstavili mladi in pokazali, kaj vse so se naučili na oratorijskem dnevu. Tako so v župniji vsi skupaj podoživeli lepo don Boskovo praznovanje.

Jože Žerdin


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje