Slovesno ob slovenskem kulturnem prazniku

V Radencih koncert učiteljev Glasbene šole G. Radgona

Filip Matko Ficko, sreda, 8. februar 2017 ob 16:05
Janez Rihtarič, foto: Marija Erveš

Janez Rihtarič, foto: Marija Erveš

Na predvečer slovenskega kulturnega praznika - 8. februar - je potekala občinska kulturna prireditev Občine Radenci v Kongresni dvorani hotela Radin Zdravilišča Radenci. V goste so bili povabljeni s svojim koncertom učitelji Glasbene šole Gornja Radgona kot pevci in glasbeniki.

Po odpeti »Zdravljici«Franceta Prešerna, slovenski himni, je slavnostni nagovor ob prazniku vsem zbranim v Kongresni dvorani namenila ravnateljica Osnovne šole Kapela mag. Anastazija Avsec. Za njo je nastopil Mešani pevski zbor Glasbene šole Gornja Radgona pod vodstvom prof. Andreja Tibauta. Zapel je ljudsko »Ne ouri, ne sejaj«, istrsko Alda Kumarja »Kantaj Nineta« in Mojmira Sepeta »Brez besed«. Sledili so glasbeni nastopi učiteljic in učiteljev glasbe: Kaje Smogavc (klarinet), Marije Djurić (flavta), Sama Ismajloviča (kitara), Roka Volka (saksofon), Janeza Lorberja (trobenta), Nataše Trobentar Majcen (petje), Katje Čeh (balet), Dmitrija Averjanova (vibrafon) ter orkestra, ki ga sestavljajo: Marija Djurić, Barbara Markoli, Kaja Smogavc, Klavdija Kovič, Dmitrij Averjanov, Dejan Zorman, Viktor Malec in Samo Ismajlovič.

Kot moderator je kulturno prireditev povezoval Dejan Raj, župan Občine Radenci, Janez Rihtarič, pa se je ob zaključku vsem zahvalil za odlično izvedeno slovesnost.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje