Ponatis dveh pesniških zbirk Ferija Lainščka

Prvi ponatis pesniške zbirke Demon ljubezni in enajsti natis zbirke Ne bodi kot drugi

Prlekija-on.net, ponedeljek, 13. februar 2017 ob 08:49
Feri Lainšček

Feri Lainšček

Cankarjeva založba je ponatisnila pesniško zbirko Ferija Lainščka z naslovom Demon ljubezni. Knjiga je bila prvič natisnjena novembra 2016 v nakladi 1.500 izvodov. Likovno jo je opremila slikarka Zora Stančič. Ljubezenska lirika v tej zbirki je zaznamovana s spominjanjem, prepoznavna pa so tudi panonska razpoloženja.

V knjigarnah je že tudi novi ponatis avtorjeve pesniške zbirke z naslovom Ne bodi kot drugi, ki je bila prvič natisnjena leta 2007. Ta knjiga je doslej doživela že 11 natisov v skupni nakladi 14.500 izvodov. Leta 2008 je izšla tudi v obliki zvočnice. Pesmi sta interpretirala igralca Polona Juh in Vlado Novak, za glasbeno opremo pa je poskrbel Lado Jakša.

Naslovna pesem Ne bodi kot drugi je bila večkrat uglasbena. Najbolj znana je uglasbitev Gorazda Čepina, ki je v interpretaciji kantavtorice Ditke preživela svoj čas in je še zmeraj njena najbolj izvajana skladba.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje

Ljutomerski oktet ob Niagarskih slapovih

Oktetovci zapeli ob Niagarskih slapovih

nedelja, 19. maj 2024 ob 20:10
Potopisno predavanje o Indiji

Prleka v Indiji

nedelja, 19. maj 2024 ob 08:54