Linija Živa: solata in zelišča podjetja KMG Panorganic med najbolj inovativnimi živili 2017

Slovenska živilska podjetja znova potrdila svojo inovativnost

Prlekija-on.net, petek, 17. februar 2017 ob 14:42
Živa solata

Živa solata

Inštitut za nutricionistiko je podelil nagrade za najbolj inovativna živila, pridelana v Sloveniji in postavljena na tržišče v preteklem letu. Pri tem gre za kakovostne izdelke z ugodno prehransko sestavo, ki so hkrati prijazni tako do porabnikov kot do okolja. Ustrezajo tudi načelom trajnostnega razvoja. Namen projekta, ki so ga letos izvedli tretjič, je spodbujati inovativnost pri razvoju živil med domačimi proizvajalci in tako porabnikom zagotoviti pestrejši izbor živil, ki so kakovostna z več vidikov.

Proizvodnja živil je v današnjem času polna izzivov, saj panogo zaznamujejo visoka pričakovanja potrošnikov in močna konkurenca - tudi s strani velikih mednarodnih podjetij. Pri vpeljavi inovacij na področju razvoja novih živilskih izdelkov imajo mednarodne korporacije zaradi svoje velikosti in finančnih virov lahko prednost pred manjšimi, lokalnimi proizvajalci živil, vendar so tudi slovenski proizvajalci že pokazali veliko mero kreativnosti pri razvoju novih živilskih izdelkov, tudi takšnih, z izboljšano hranilno sestavo. Konkurenčnost domačih živilskih podjetij na področju inovativnosti je že tretje leto po vrsti ocenjeval Inštitut za nutricionistiko. Gre za nadaljevanje nekomercialnega projekta inštituta, katerega osnovni namen je spodbujati slovenske proizvajalce živil pri razvoju novih ali preoblikovanju obstoječih živil, da bi dosegli ugodnejšo prehransko sestavo in večjo koristnost za zdravje potrošnika. Projekt je bil sofinanciran s strani Ministrstva za zdravje RS v okviru programa varovanja in krepitve zdravja.

Med nagrajenci Živa: solata in zelišča podjetja KMG Panorganic
Nagrade so prejeli ječmenov hlebček podjetja Spar Slovenija, pusti sveži sir Ego quark Ljubljanskih mlekarn, linija izdelkov I like tofu podjetja Avokado, pirino vlečeno testo iz Žita, ekojogurt s konopljinim oljem mlekarne Planika, mešanica različnih vrst kosmičev Bio body cleanse muesli podjetja Nutrisslim ter linija Živa: solata in zelišča podjetja KMG Panorganic iz Ljutomera.

Inštitut je proizvajalcem nagrajenih živil omogočil uporabo posebnega znaka za označevanje in oglaševanje nagrajenih živil.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo