Radgončanom zmanjkalo časa za preobrat, Velika Nedelja slavila za gol

Arcont Radgona - Velika Nedelja 24:25 (10:14)

Prlekija-on.net, ponedeljek, 6. marec 2017 ob 09:002
Arcont Radgona - Velika Nedelja

Arcont Radgona - Velika Nedelja

V zaostali tekmi 12. kroga II. SRL so rokometaši Arcont Radgone na domačem parketu izgubili proti Veliki Nedelji z zgolj golom razlike. Čeprav Radgončani niso niti enkrat vodili, so gostje skozi celotno srečanje trepetali za pomembni dve točki v boju za napredovanje v 1. B ligo. V prvem polčasu so imeli igralci Velike Nedelje rahlo terensko premoč, a so si občutnejšo prednost priigrali šele ob koncu prvega polčasa, ko so prvič povedli za štiri zadetke (10:14).

Borbeni domačini so takoj na začetku drugega dela, po treh zadetkih Matevža Žuniča, ujeli priključek in znižali na 13:14. Vedno ko so Radgončani goste ujeli, so naredili kakšno tehnično napako in nikakor niso uspeli povesti. Igralci Velike Nedelje so v 51. minuti zadeli dvakrat zapored in drugič povedli za štiri zadetke (19:23), a domačini so ponovno odgovorili z delnim rezultatom 3:0 ter se približali na 22:23. Za popoln preobrat je mladim igralcem Arcont Radgone v zaključku tekme zmanjkalo koncentracije, zaradi česar so naredili kakšno napako preveč. Gostje so si na koncu lahko oddahnili in se veselili pomembne zmage.

Tekmo v Radencih pred kakšnih 50 gledalcev, sta sodila sodnika Kavalar in Ivančič.

Arcont Radgona: Bedenik, Prosenjak; Žuran, B. Šijanec 1, Rojht 2, Ketiš 5, Zorko 2 (2), M. Žunič 10 (4), G. Šijanec, Bratkovič, Ratnik, Štefanec, Cotič 4, Kolbl. Trener: Mitja Žuran

Velika Nedelja: Preac, Škrjanec; Zorec 6, Kolmančič 2, Bombek 4, Topolovec 1, Mavrič, Bezjak 1, Prapotnik, Bokša, Sok 1, Meško 1, Lorenčič 7 (4), Cimerman 1, Kosi, Gašič 1. Trener: Matjaž Hanželič

Sedemmetrovke Arcont Radgona 6/6, Velika Nedelja 5/4; Izključitve: Arcont Radgona 8 min, Velika Nedelja 16 min.

V naslednjem krogu Arcont Radgona gosti v Radencih vodilno ekipo lige Škerjanc Jadran. Tekma bo to soboto, 11.3. ob 19.00 uri. Veliko Nedeljo pa naslednja tekma čaka v soboto ob 19.00 proti drugouvrščeni ekipi Ajdovščine.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport