Otroci za starostnike

V DSO Gornja Radgona svečano obeležili dan žena

Prlekija-on.net, sobota, 11. marec 2017 ob 22:47
Dan žena v DSO Gornja Radgona

Dan žena v DSO Gornja Radgona

Ob 8. marcu, mednarodnem dnevu žena, so v Domu starejših občanov Gornja Radgona, pripravili posebno slovesnost, na kateri je uvodoma direktor doma, mag. Marjan Žula, spregovoril o pomenu tega praznika ter na kratko orisal zgodovinski potek dogajanj skozi čas. V prvem sklopu slovesnosti je nastopilo pet skupin otrok iz Vrtca Manka Golarja. Pod vodstvom vzgojiteljic so pripravili pester program recitacij in pesmic, ki so raznežile stanovalke in tudi stanovalce doma. Z zvončki in drobnim pomladnim cvetjem, ki so ga malčki poklonili stanovalkam, so izvabili tudi kakšno solzico v njihovih očeh. Direktor se jim je zahvalil za čudovit nastop in pri tem poudaril tesno in konstantno medgeneracijsko sodelovanje med obema ustanovama. Vzgojiteljicam se je zahvalil ter vsaki od njih podaril cvet v znak pozornosti in za praznik žena.

Drugi sklop prireditve je potekal v znamenju otvoritve likovne razstave, ki je na ogled v avli doma in v upravnem traktu zgradbe. Razstavo so pripravili učenci OŠ II. Murska Sobota pod vodstvom njihovega likovnega pedagoga Matjaža Gederja, doma iz Gornje Radgone, in učiteljice razrednega pouka na tej šoli, Irene Žižek. Direktor Žula, ki je povezoval program, je povzel besede pomočnice ravnateljice, Anite Borovič ter povedal, da je za učence in učitelje OŠ II. Murska Sobota letošnje leto prav posebno. Starejši del zgradbe namreč služi svojemu namenu natančno 100 let. Zato so se odločili, da ta visoki jubilej obeležijo s številnimi dejavnostmi skozi celo šolsko leto. Ena od teh aktivnosti je torej tudi sodelovanje z razstavo likovnih izdelkov v DSO-GR d.o.o. Prisotna pomočnica ravnateljica se je razveselila drobnega pomladnega šopka, prisotni učenci pa čokoladic, ki so jih prejeli ob tem dogodku.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje

Ljutomerski oktet ob Niagarskih slapovih

Oktetovci zapeli ob Niagarskih slapovih

nedelja, 19. maj 2024 ob 20:10
Potopisno predavanje o Indiji

Prleka v Indiji

nedelja, 19. maj 2024 ob 08:54