Mojca se predstavljajo s prvim singlom Brez meja

Mojca - Brez meja s prihajajočega debitantskega albuma, katerega izid je načrtovan v začetku prihodnjega meseca

Prlekija-on.net, torek, 21. marec 2017 ob 13:081

Mojca, foto: Vedran Tomšić

Mojca se predstavljajo s prvim singlom z naslovom Brez meja s prihajajočega debitantskega albuma, katerega izid je načrtovan v začetku prihodnjega meseca. Pesem je nastala v studiu 22 RTV Maribor. Za mix je poskrbel Peter Ošlaj, pod mastering se podpisuje Danilo Ženko, za produkcijo pa je poskrbel Jože Zadravec. Besedilo in glasba sta avtorsko delo Mojce Prejac.

Pesem je odličen uvod v celoten album tako zvokovno kot lirično. »Je lahkotna in čustvena, z optimizmom zre v prihodnost. Zame je pesem Brez meja zelo osebna, saj sem ob ustvarjanju le-te izhajala iz lastnih občutenj in doživljanja življenja,« pravi Mojca Prejac.

Mojca Prejac, vokalistka in kitaristka glasbene skupine Mojca, je svojo glasbeno pot začela že pri rosnih sedmih letih. Končala je Srednjo glasbeno in baletno šolo Maribor, izobraževanje pa je nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani, ki jo je zaključila leta 2004. Odskočna deska za Mojco Prejac se je zgodila, ko se je udeležila 12. Festivala kantavtorjev v Rušah, na katerem je zmagala. Po zmagi na Kantfestu se je še bolj posvetila ustvarjanju avtorske glasbe, takrat je k sodelovanju povabila tudi kitarista Domna Gnezdo.

Skladbe so dobivale novo podobo in vse je pripeljalo do tega, da je sestavila ekipo glasbenikov, s katerimi danes deluje v stalni zasedbi. Mojčine skladbe in besedila so odraz razmišljanj, občutenj in uvidov različnih življenjskih obdobij. Mojca pravi, da so zrcalo časa, v katerem so nastajale. V besedilih se pogosto vrača v preteklost, vendar z optimizmom zre v prihodnost. Poslušalce nagovarja k razumevanju odnosov med ljudmi, ljubezni in prijateljstvu. Govori o vzponih in padcih vsakdana, besedila pa zaključi s pozitivnimi mislimi.

Skupino Mojca sestavlja ekipa izkušenih in izobraženih glasbenikov:
Mojca Prejac: vokal, akustična kitara
Domen Gnezda: električna kitara, akustična kitara
Robert Ožinger: klaviature
Luka Herman Gaiser: bas kitara, kontrabas
Jože Zadravec: bobni, tolkala

Skladba Brez meja je med drugim tudi spremljala video ob zaključku našega projekta Prleška mladina.

Singel lahko poslušate spodaj.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Glasba in film