Pri Sv. Tomažu uprizorili komedijo Moža je zatajila

Kulturno društvo Fran Ksaver Meško, dramska sekcija pri Svetem Tomažu je priredila komedijo Moža je zatajila

Ivan Trunk, nedelja, 26. marec 2017 ob 18:551
Komedija Moža je zatajila

Komedija Moža je zatajila

Kulturno društvo Fran Ksaver Meško, dramska sekcija pri Svetem Tomažu je priredila komedijo Moža je zatajila. Igro so uprizorili v kulturnem domu, minuli petek, soboto in nedeljo.

Zgodba govori o mladem sveže poročenem paru, Irma in Bogomir. Medene tedne preživljata kar doma, nenehno drug drugemu v objemu. Nekega dne pa Irma dobi pismo v katerem teta Valentina piše, da pride na obisk. Teta Valentina je bogata zaprisežena sovražnica moških in zato je edina sorodnica, ki ne ve, da je njena nečakinja poročena.

Kaj na vse to poreče teta Valentina, da je njena Irmica poročena? Bo sploh izvedela za poroko? Kakšno vlogo ima stric Boris, kdo je Zvonimir Zajšek? Tukaj je tudi radovedna hišna pomočnica Katrica.

V igri igrajo: Jani Raušl kot Bogomir, Blanka Kosi Raušl kot Irma, Olga Majcen kot teta Valentina, Matjaž Lipovšek kot stric Boris, Julijan Matjašič kot Ivan (Borisov sluga), Boštjan Geč kot Zvonimir Zajšek in Nika Cizerl kot Katrica hišna pomočnica. Igro je režirala Jožica Rajh.​

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje