Zmaga Radgončanov za slovo od zadnjega mesta

Arcont Radgona - Kronos Logatec 33:25 (13:12)

Prlekija-on.net, ponedeljek, 27. marec 2017 ob 17:32
Arcont Radgona - Kronos Logatec

Arcont Radgona - Kronos Logatec

Rokometaši Arcont Radgone so v 15. krogu 2. DRL dosegli svojo drugo zmago (prvo proti Grči Kočevje, ki je izstopila iz lige op.p.) v tem prvenstvu sploh. Premagali so Kronos iz Logatca in ga s tem prehiteli na lestvici, saj ima Arcont tri, Notranjci pa dve točki. Radgončani so tekmo bolje začeli, a si več kot dva zadetka prednosti niso uspeli priigrati. V napadu so zgrešili preveč strelov ter gostom dovolili, da so nekajkrat povedli za zadetek. Z zadetkom v zadnji sekundi prvega polčasa so domačini na odmor vendarle odšli z minimalno prednostjo (13:12). Na začetku drugega dela so se igralci Arcont Radgone le razigrali in po dobrih 10 minutah je razlika znašala visokih +8 (24:16). Gostje niso imeli dovolj moči za povratek, tako da so Radgončani tekmo mirno pripeljali do konca in se zasluženo veselili prve zmage v spomladanskem delu prvenstva.

Tekmo v Radencih sta pred 50 gledalcev, vodila sodnika Ramšak in Vajda.

Arcont Radgona: Perša, Bedenik, Prosenjak; Žuran 1, B. Šijanec 2, Rojht, Ketiš 5, Zorko 7, M. Žunič 13 (6), G. Šijanec, Bratkovič 2, Ratnik 2, Štefanec, Kolbl 1 (1). Trener: Mitja Žuran

Sedemmetrovke: Arcont Radgona 7/7, Kronos 3/3; Izključitve: Arcont 2 min, Kronos 10 min.

Zanimivo je omeniti, da je član Arconta Radgona Matevž Žunič na odličnem 2. mestu med najboljšimi strelci 2. DRL. Dosegel je namreč kar 119 zadetkov, pred njim je samo Jan Korošec (Alples Železniki), za njim pa Peter Hrvatin iz vodilne ekipe RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina. Pohvalno je tudi, da so radgonski mladci na visokem 2. mestu v fair playu, za RK Velika Nedelja, ter pred RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina.

V naslednjem krogu, v soboto, 1.4.2017 ob 20:00 uri, bo v Murski Soboti (dvorana OŠ III), veliki pomurski derbi med Pomurjem in Arcont Radgono.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport