Čarobno v radgonskem domu starejših

Otroci, pevci, likovniki, literati, čarodej... med starostniki

Prlekija-on.net, sreda, 29. marec 2017 ob 16:09
Čarodej Andrej v DSO Gornja Radgona

Čarodej Andrej v DSO Gornja Radgona

Mesec marec je v Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona bil poln presenečenj, glasbe, petja, plesa in vsega kar sodi k zabavi in prijetnem vzdušju. Ob Dnevu žena so se tako veselili skupaj z otroki iz bližnjega Vrtca Manko Golar. Zapeli so in zaplesali ter vsem prisotnim ženskam poklonili rožice, ki so jih otroci sami natrgali. Že tradicionalno se jim je v tem mesecu pridružila tudi Glasbena šola Maestro, katere učenci so avlo DSO napolnili s prijetnimi melodijami, ki so jih izvedli na različne instrumente. Materinski dan je minil v prijetni družbi učencev osnovne in podružnične šole Gornja Radgona. Zapeli so, zaigrali in zaplesali ter vse mamice in babice razveselili z ročno izdelanimi čestitkami.

Nekaj dni prej je čarodej Andrej v Domu »začaral« vse prisotne ter ob pomoči najmlajših obiskovalcev izvedel kar nekaj trikov, ki jim še danes zbujajo radovednost. "Mesec marec smo zaključili z likovno kolonijo, ki smo jo že šesto leto zapored pripravili v sodelovanju z Likovnim društvom Gornja Radgona. Ob vsem tem dogajanju sta potekali tudi razstavi, ki si ju lahko ogledate še v mesecu aprilu. V avli in upravnem traktu Doma so na ogled postavljena dela učencev OŠ II Murska Sobota, v vitrinah pa najdete zbrana literarna dela in objavljene prispevke, častne občanke in dolgoletne ravnateljice Cilke Dimec Žerdin", nam je povedal mag. Marjan Žula, direktor DSO Gornja Radgona.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje