Srečali so se starejši in invalidi župnije Veržej

Skupaj se je srečanja udeležilo nekaj čez 40 vernikov, ki so bili veseli in ponosni, da se v Župnijski Karitas Veržej vsako leto spomnijo na njih in jih skromno pogostijo

Prlekija-on.net, torek, 4. april 2017 ob 10:46
Srečanje starejših in invalidov župnije Veržej

Srečanje starejših in invalidov župnije Veržej

Župnijska Karitas Veržej in župnija Veržej sta v nedeljo, 26. marca, pripravili srečanje starejših vernikov in invalidov iz župnije Veržej. Vsi skupaj so se najprej zbrali pri sveti maši v župnijski cerkvi sv. Mihaela, katero je daroval domači župnik Jože Brečko. Po maši pa so se zbrali na skupnem župnijskem srečanju, kajti šlo je za že deseto župnijsko srečanje starejših vernikov in invalidov iz vasi Veržej, Bunčani in Banovci starih nad 70 let.

Skupaj se je srečanja udeležilo nekaj čez 40 vernikov, ki so bili veseli in ponosni, da se v Župnijski Karitas Veržej vsako leto spomnijo na njih in jih skromno pogostijo. Uvod v srečanje so starejši prisluhnili krajšemu kulturnemu programu, katerega je pripravila družina Ivančič iz Veržeja. Z nekaj ljudskimi pesmi so starejšim polepšali urice srečanja družina Ivančič iz Veržeja in dužina Škrl iz Logatca. Zbrane vernike je na srečanju v imenu župnije Veržej pozdravil domači župnik Jože Brečko. Še preden so prejeli darove so opravili molitev. Deseto srečanje starejših vernikov in invalidov bo vsem, ki so se srečanja in druženja udeležili, ostalo v lepem in trajnem spominu, kajti srečanje je bilo povezano tudi z materinskim dnevom.

Jože Žerdin


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje