Hiška eksperimentov obiskala OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

Hiška eksperimentov je potujoči center spodbujanja radovednosti, kritičnega razmišljanja in promocije raziskovanja

Prlekija-on.net, sreda, 12. april 2017 ob 19:54
Hiška eksperimentov na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

Hiška eksperimentov na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

V sredo, 12. aprila, je Hiša eksperimentov obiskala OŠ Ivana Cankarja Ljutomer in za en dan ustvarila Hiško eksperimentov (majhno Hišo eksperimentov). Hiška eksperimentov je potujoči center spodbujanja radovednosti, kritičnega razmišljanja in promocije raziskovanja.

Tako kot njen starš - Hiša eksperimentov - je Hiška eksperimentov namenjena vsem radovednim ljudem, ki znajo reči: »Tega ne vem, ampak bi se pa rad naučil.« Namenjena je vsem, ki se ne bojijo spodrsljajev in napak, ki so obvezni in dobrodošli sopotnik raziskovanja in poskušanja. Namenjena je vsem, ki skušajo iz sebe nekaj narediti in jim ni vseeno, kaj se okrog njih dogaja.

Hiška eksperimentov obiskuje izobraževalne institucije po Sloveniji in jih za en dan spremeni v center znanosti in raziskovanja. Namen Hiške eksperimentov je tudi v povezovanju v okviru lokalnih skupnosti. Posamezni obisk Hiške eksperimentov v nekem kraju namreč aktivira vodstva institucije, ki gosti Hiško, da najde lokalne pokrovitelje dogodka.

Za udeležence Hiške eksperimentov pomeni to dan sproščenega učenja, svobodne radovednosti, vztrajnega eksperimentiranja ter varnega okolja za napake in spodrsljaje. Usposobljeni tim Hiše eksperimentov v sodelovanju z lokalnim učiteljskim kadrom pa spodbuja dialog, vprašanja in iskanje odgovorov.

»Redno izdelujemo nove in nove eksperimente in z njimi širimo področja raziskovanja. Zagotavljamo, da je naš vsakokratni obisk unikaten. Veseli me, da se tega dobro zavedajo izobraževalne institucije, ki nas zdaj že redno - vsako leto - povabijo, da jih obiščemo. Veseli me tudi, da so tudi pokrovitelji, ko obiščejo dogodek, ki so ga omogočili, navdušeni in zadovoljni. Marsikateri nam reče, da moramo naslednje leto spet priti v kraj,« je dejal dr. Miha Kos, direktor Hiše eksperimentov.

Hiško eksperimentov sta si z zanimanjem med drugim ogledali tudi ravnateljica OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, Darja Kosič Auer in županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje