Sneži lahko tudi do nižin, obstaja velika nevarnost pozebe

Vremenske napovedi za naslednje dni niso najbolj spodbudne, saj kaže na temperature pod ničlo, sneži lahko celo do nižin, obstaja pa velika nevarnost pozebe

Prlekija-on.net, torek, 18. april 2017 ob 12:5810
Pogled na vinograd P&F Jeruzalem lanskega aprila

Pogled na vinograd P&F Jeruzalem lanskega aprila

Agencije RS za okolje (Arso) poroča, da je naše kraje prešla hladna fronta, nad severnim Sredozemljem pa je nastalo plitvo ciklonsko območje, ki se pomika nad osrednji Balkan. Z okrepljenim severovzhodnim vetrom doteka nad naše kraje zelo hladen in občasno bolj vlažen zrak. Arso je izdal tudi opozorilo, da bo v sredo in četrtek v severovzhodni Sloveniji pihal močan veter severnih smeri s sunki predvidoma med 70 in 90 km/h.

Te dni bomo vsi, predvsem pa kmetje in vinogradniki, ponovno zrli v nebo ter upali, da se ne ponovi lanski konec aprila, ko nas je 26. aprila prav tako prešlo hladno ozračje, temperature so se ponoči spustile tudi do -4 stopinje C. 27. aprila je nato tudi snežilo, ponekod na severu države je zapadlo celo 25 cm snega. Ob tem so nekateri vinogradniki v celoti ostali brez pridelka.

Jutranje temperature pod ničlo
Vremenske napovedi za naslednje dni niso najbolj spodbudne, saj kaže na temperature pod ničlo, sneži lahko celo do nižin, obstaja pa velika nevarnost pozebe. Po podatkih Arsa bo v torek popoldne spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, pogostejše bodo na jugu države. Hladneje bo, meja sneženja se bo ponekod spustila do okoli 900 metrov nadmorske višine, ob močnejših padavinah pa lahko za krajši čas tudi nižje. Pihal bo severni do severovzhodni veter. Temperature bodo od 5 do 9 stopinj C.

V sredo bo na zahodu delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Predvsem na vzhodu bodo popoldne občasne krajevne padavine. Pihal bo severni do severovzhodni veter, ki se bo v noči na četrtek še okrepil. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3, najvišje dnevne pa od 6 do 11 stopinj C.

V četrtek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo in zelo vetrovno, v petek pa bo večinoma sončno. Veter bo oslabel, jutro bo ponekod zelo hladno.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Narava