Prehodni pokal je šel v roke ribiču Avguštinu Passeru iz Murske Sobote

Na tekmovanju za prehodni pokal bratov Pertoci so ribiči ulovili 163 kg rib

Prlekija-on.net, torek, 9. maj 2017 ob 09:37
Ribiško tekmovanje za prehodni pokal bratov Pertoci

Ribiško tekmovanje za prehodni pokal bratov Pertoci

Ribiška družina Gornja Radgona, temeljna ribiška enota Tišina je v nedeljo, 7. maja v tekmovalnem ribniku v Gradišču pri Tišini pripravila ribiško tekmovanje za prehodni pokal bratov Pertoci. Tako temeljna ribiška enota Tišina že nekaj let v spomin na brata Pertoci, ki sta bila doma iz Tropovcev, ki sta zaorala ledino na področju urejanja lastništva, ribnikov v Gradišču, in ki sta za ribiško enoto Tišina pustila velik neizbrisan pečat, pripravlja vsako leto memorialno spominsko tekmovanje.

Letošnjega ribiškega tekmovanja za prehodni pokal se je sicer udeležilo 19 ribičev, lovili so krape in babuške. Ob koncu nekaj urnega tekmovanja in po posameznem tehtanju ulovljenih rib so vse ribe spustili nazaj v vodo. Sicer pa so ribiči ribe lovili z različnimi vabami. Ribiškega tekmovanja se je udeležilo 19 ribičev, od tega je le 14 ribičev tehtalo ulovljene ribe, ki so skupaj ulovili 163 kilogramov rib od tega največ krapov in babušk. Tehnični vodja na tekmovanju je bil Janez Rajnar. Ko se je ribiško tekmovanje končalo so razglasili rezultate.

Letošnji najboljši ribič v tekmovanju za prehodni pokal je bil Avguštin Passero iz Murske Sobote, ki je ulovil 38 kg 45 g krapov, drugi je bil David Perkič iz Petanjcev, ki je ulovil 22 kg 05 g rib, tretji pa Vlado Rozman iz Pušče pri Murski Soboti, ki je ulovil 17 kg 35 g rib. Ob tej priložnosti so še ribičem do petega mesta podelili praktične nagrade. Najboljšemu ribiču sta prehodni pokal podelila predsednik Ribiške družine Gornja Radgona Andrej Vreča in predsednik Temeljne ribiške enote Tišina Vinko Šarotar. Ribič Avguštin Passero je bil nad prestižnim naslovom nadvse srečen in zadovoljen, kajti doslej se mu taka sreča še ni nasmehnila. Kot ribič na ribiška tekmovanja v Gradišče zahaja že dobrih enajst let, tukaj najde mir in zadovoljstvo, z ribištvom pa se ukvarja čez 50 let.

Jože Žerdin


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport