Radenčani in Radgončani s »praznimi« naboji

Remija v Radencih se je najbolj veselil NK Hodoš

Prlekija-on.net, ponedeljek, 15. maj 2017 ob 10:43
Radenska Slatina – ŠNK Radgona

Radenska Slatina – ŠNK Radgona

Dolgo pričakovani sosedski derbi, ko je Radenska Slatina gostila ŠNK Radgono, se je končal z najmanj popularnim rezultatom – 0:0. In prav tega sta se najbolj veselila tekmeca za sam vrh razpredelnice in napredovanje v III. SNL, vzhod, ekipi Bakovcev in še zlasti Hodoša, ki je najbližje naslovu. Res je sicer, da tudi Radgončani imajo še nekaj teoretičnih možnosti, toda v zadnjih dveh krogih morajo premagati oba nasprotnika (Hodoš na gostovanju ter Cven doma), ob tem bi morali tudi Radenčani premagati tako Hodoš kot tudi Bakovce. Kakorkoli že, obetata nam se še dva zanimiva in nadvse dramatična kroga, če pa ŠNK Radgona ne bo uspelo, so si krivi sami, zlasti zaradi poraza v Serdici. A roko na srce, svet se ne bo podrl, če varovanci trenerja Borisa Lazića ne bodo napredovali med tretjeligaše. Potrebno bo le dobro delati še naprej ter igrati športno, in ni hudič, da se tudi na Tratah nekoč ne bo igral tretjeligaški nogomet.

Sam spopad v Radencih je tokrat ponudil dokaj skromno predstavo, čeprav sta obe ekipi, zlasti gostje iz Gornje Radgone, imeli nekaj priložnosti in zlasti polpriložnosti. Toda napadalci so tokrat streljali s "praznimi" naboji, tako da vratarja Hozjan in Strajnšak nista imela veliko dela. Oba trenerja sta se odločila za nekoliko previdnejšo, obrambno taktiko, čeprav točka ni veliko koristila nobeni ekipi. Kljub vsemu je dokaj borbena tekma bila privlačna za navijače enih in drugih, ki jih je bilo več kot se jih pogosto zbere na tekmah prve SNL. Ob vsem pa lahko tako Radenčani, kot Radgončani, vsakemu mirne vesti pogledajo v oči, saj ni bilo nobenega dogovarjanja, kot so nekateri pred dvobojem natolcevali.

Radenska Slatina – ŠNK Radgona 0:0

Radenci – Športni center Slatina, 400 gledalcev, glavni sodnik: Darjan Kovačič (Grosuplje), pomočnika: Tanja Vrabl (Sveta Trojica v Slovenskih Goricah) in Jožef Gabor (Murska Sobota; Delegat: Božidar Crnkovič (Tišina).

Radenska Slatina: Uroš Hozjan, Dejan Podlesek, Denis Kavaš (od 88. Jan Stajnko), David Sterniša (od 56. Mitja Senčar), Blaž Zemljič, Aljaž Tušak, Martin Budja, Žiga Sečko , Alen Lebar, Rok Šteiner, Matjan Mitev (od 46. Darko Zorko). Trener: Nejc Domjan.

ŠNK Radgona: Simon Strajnšak, Tomaž Štrakl, Alen Klobasa, Miha Cvetko (od 88. Kristjan Kolarič), Borut Bračič, Uroš Pörš, Mitja Adam, Borut Uhan (od 54. Aljaž Kocet), Denis Kolarič (od 65. Jernej Karba), Tilen Pintarič, Tilen Klobasa. Trener: Boris Lazič.

ŠNK Radgona je sedaj padla na 3. mesto in ima 42 točk, Radenska Slatina ima pet točk manj (37) in je na 4. mestu. Ta konec tedna (nedelja, 21.5. ob 17.30) imata obe ekipi izjemno težki gostovanji, saj Radgončani potujejo k vodilnemu Hodošu, Radenčani pa k drugouvrščenim Bakovcem. Če bi obe ekipi zmagali tokrat in potem še v zadnjem krogu...

Ljubiteljem nogometa v Gornji Radgoni in okolici pa se obeta zanimiv spopad tudi to sredo, 17. maja ob 17.30 uri. Na Tratah bo namreč polfinalni dvoboj Pokala Slovenije na območju MNZ Murska Sobota, med ŠNK Radgona in NK Lušt Beltinci. Zmagovalec, favorit je vsekakor tretjeligaš iz Beltincev, se bo uvrstil med 32 najboljših v Pokalu Slovenije.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport