Lovci in strelci so v Negovi tekmovali v trapu

Zmagovalci od Pomurja do Primorja

Prlekija-on.net, četrtek, 1. junij 2017 ob 09:40
Tekmovanje v trapu

Tekmovanje v trapu

Podobno kot že kakšnih 40 let, je ob Lovskem domu Negova, tudi letos ob izteku maja-meseca mladosti, potekalo tradicionalno srečanje lovcev in krajanov. Člani Lovske družine Negova namreč tradicionalno povabijo krajane, lovce sosednjih družin in stanovske kolege od drugod, na druženje ob lovskem golažu, ki je za vse udeležence in strelce brezplačen. Ob tem so tudi letos na svojem strelišču pri lovski koči v Negovi, pripravili tradicionalno streljanje na glinaste golobe, hkrati pa je potekalo tudi pomursko izbirno sekaško tekmovanje lastnikov gozdov, za nastop na državnem tekmovanju na AGRI v Gornji Radgoni, ki ga je pripravil Zavod za gozdove Slovenije, OE Murska Sobota. Zato ne preseneča, da se je v Negovi zbralo veliko ljudi, ki so tako ali drugače povezani z naravnim okoljem.

"S krajani običajno pokramljamo o tekoči problematiki, tudi morebitni škodi po divjadi, se malo pošalimo in ugotavljamo, da še nam dobro gre in da na vasi še vedno vsi ne glede na poreklo in status »vkup držimo« kot je dejal naš rojak, akademik dr. Anton Trstenjak. Če bi se vsaj malo tega zavedali, bi nam bilo v naši deželi še lepše", pove eden izmed organizatorjev srečanja Vlado Šiško.

Večina prisotnih v Negovi, zlasti lovci, strelci in tudi gozdarji pa so se, poleg druženja, pomerili tudi v trapu-streljanju na umetne golobe. Tokrat so med tekmovalci bili lovci in strelci, od Prekmurja do Primorske, saj je najbolj oddaljena bila ekipa LD Sabotin iz Kojskega. Prav tako so tudi zmagovalci razporejeni vse od Pomurja do Primorja. Približno stotnija udeležencev se je borila za lepe pokale in vredne praktične nagrade, streljalo pa se je ekipno in posamično, strelci pa so lahko izbirali med lovskim ali športnim stavom. Posebej zanimiv je pokalno lovski stav na dva glinasta goloba hkrati, saj v tej disciplini lovec-strelec najprej ustreli goloba iz bunkerja in če tega zadane s prvim strelom lahko še strelja na goloba ki prileti iz stroja, ki je montiran na preži...

V ekipni tekmi je zmagala LD Sabotin, pred SD Kungota in Pomurskimi gozdarji. V konkurenci članov do 55 let je bil prvi Davorin Toš (Trnovska vas), 2. David Hlupič (Sabotin), 3. Andrej Hodnik (Osek) itd.: Veterani od 55-65 let: 1. Dani Marhold (SD Kungota), 2. Stanislav Rojko, 3. Vlado Šiško (oba Negova) itd.; Super veterani od 65 naprej: 1. Ivan Bezjak (LD Dobrava), 2. Tomaž Šišernik (LD Mala Nedelja), 3. Anton Korošak (Negova) itd.

V posebnem nagradnem streljanju za praktične nagrade do 15. mesta v športnem stavu pa je slavil domačin iz Negove, župan občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko, sledijo pa: 2. Mirko Drole (SD Sabotin), 3. Franc Horvat (SD Sladki Vrh), 4. Gabrijel Vučko (LD Apače), 5. Vlado Šiško (LD Negova), 6. Gašper Petrič (SD Radgona), 7. Henrik Debenjak (SD Sabotin), 8. Marjan Kovač (SD Sladki Vrh), 9. Alojz Martinčič (LD Apače), 10. Franc Gumilar (SD Štefan Kovač MS), 11. Albin Bratuša (LD Mala Nedelja), 12. Darko Hlupič (Slovenj Gradec), 13. David Hlupič (LD Sabotin), 14. Anton Korošak (LD Negova), 15. Franc Stajnko (SD Ormož) itd.

Pokale vsem najboljšim ter praktične nagrade vsem drugim je podelil radgonski župan Stanislav Rojko, ki se je tudi zahvalil vsem sodelujočim. Ob tem je tudi sam bil deležen kar nekaj nagrad in pokalov. Lepi nagradi pa sta prejeli tudi edini tekmovalki med veliko prevlado moških, Anica Ščap (LD Apače) in Alenka Šiško (LD Negova). Seveda si priznanje zasluži tudi kuharska ekipa, na čelu z Marjanom in Simonom.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport