V Murski Soboti je potekal 26. mednarodni rally veteranov Prekmurje 2017

Stari lepotci so se pokazali na ogled in hkrati so lastniki z njimi tudi tekmovali

Prlekija-on.net, ponedeljek, 5. junij 2017 ob 20:58
26. mednarodni rally veteranov Prekmurje 2017

26. mednarodni rally veteranov Prekmurje 2017

Moto klub Veterani Murska Sobota, ki letos obeležuje 25. letnico delovanja kluba je ponesen na prehojeno pot, kajti člani kluba imajo namreč ohranjene in restavrirane stara zgodovinska osebna vozila, motorna kolesa, motorna kolesa z bočno prikolico, tricikle, terenska vozila, športna vozila, od tega pa je tudi nekaj vojaških starodobnih vozil. Med vozili je izstopalo vozilo letnik 1917, ki je letos staro sto let, pa tudi ostala vozila so imela častitljivo obletnico. Ponos vsakega lastnika je vsekakor v tem, da ohranja in neguje staro tehnično kulturo, saj je vsak lastnik na svojega »lepotca« še posebno ponosen.

Ljubitelji starih vozil svoja vozila rade volje pokažejo vsem, ki jih taka tehnika in vozila zanimajo, predvsem pa mladim, da spoznajo kako so se nekoč naši predniki vozili po prekmurskih cestah, pa čeprav je bila takrat vožnja z osebnim vozilom počasnejša, kot je danes. Vsi, ki so se ob 25. jubilejnem praznovanju popeljali na 26. mednarodni rally veteranov Prekmurje 2017 so nedvomno uživali v vožnji. Sicer pa je moto klub Veterani Murska Sobota vključen v Zvezo slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil, ki letos obeležuje 20. obletnico ustanovitve. Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je častni pokrovitelj praznovanja 20. obletnice ustanovitve Zveze slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil.

26. mednarodni rally veteranov je bil v soboto, 3. junija, ko so lastniki svoje lepotce na ogled in na tekmovanje pripeljali v Mursko Soboto, kjer sta vse zbrane pred začetkom vožnje pozdravila predsednik moto kluba Veterani Murska Sobota Jože Bobovec in podžupan mestne občine Murska Sobota Boštjan Berlak. Na srečanju, druženju in na spretnostni vožnji so se popeljali lastniki starodobnih vozil iz domačega kluba in sosednjih držav. Start vseh udeležencev je bil v Murski Sobot, od koder jih je pot vodila proti Puconcem, do Gederovcev, kjer so prečkali mejo z državo Avstrijo, skozi Laafeld, Zelting, do Cankove, proti Bodoncem, Puconcem, Moravskim Toplicam, Suhemu Vrhu, Tešanovcem in nazaj v Murski Soboto, kjer je bil zaključek vseh udeležencev s podelitvijo priznanj, pohval in medalj. Celotna proga je bila dolga 80 kilometrov, za kar so poskrbeli sodniki. Vsi udeleženci, ki so se popeljali so morali upoštevati cestno prometne predpise.

Jože Žerdin


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno