Seniorski večer z Markom Tivadarjem

Veselo zapeli in zaplesali na DOSOR-jevi terasi

Filip Matko Ficko, petek, 16. junij 2017 ob 07:57
Junijski seniorski večer

Junijski seniorski večer

Tradicionalni seniorski večer, ki je na programu vsak tretji četrtek v mesecu, so v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, prvič v letošnjem letu pripravili kar na domski terasi. »Zunanja prostovoljka« Marija Erveš in »notranja prostovoljka« Andreja Lenartič sta v goste uspela privabiti mladega glasbenika Marka Tivadarja.

Mark iz Malih Bakovec pri Murski Soboti je v minulih letih na seniorskih večerih v DOSOR-ju že večkrat nastopil, a letos je prišel prvič, s seboj pa je za petje v duetu tokrat imel še svojega očeta. Zatorej je od 18. do 21. ure bilo na DOSOR-jevi terasi izredno živahno: s harmoniko se je Mark sprehodil od mize do mize, da so si stanovalke in stanovalci lahko »naročili« glasbeno točko po svoji želji; ob klaviaturah pa je igral poskočne melodije za ples, večkrat tudi zapel, ob nekaterih melodijah pa ga je v duetu spremljal oče.

Stanovalka Ema Matijevič je tradicionalno poskrbela kot donatorica za pecivo na vsaki mizi, prostovoljka Andreja pa je pri sorodnikih v Lendavskih goricah »nažicala« odlično namizno belo vino, da je lahko vsak dobil vsaj kozarček dobre kapljice. Tako so lahko nazdravili ter posebej zapeli rojstnodnevno čestitko gostji Almi, ki je prišla na seniorski večer v družbi sostanovalk in sostanovalcev bivalne enote Zavoda Hrastovec v Radencih.

Z lepo pesmijo in glasbo se je Mark ob 21. uri poslovil, organizatorji seniorskega večera pa so mu zaželeli čim več uspeha na glasbenem festivalu v Kopru, ki se ga bo udeležil pred koncem tega meseca.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno