Eden pijan na mopedu, drug pijan padel s kolesom in se huje poškodoval

Pri kolesarju je preizkus alkoholiziranosti pokazal na vrednost 1,31 mg/l alkohola v izdihanem zraku

Prlekija-on.net, sreda, 21. junij 2017 ob 19:523
Policija

Policija

Patrulja policijske postaje Ormož je v torek, 20. junija, ob 15:53 uri na glavni cesti v okolici Ormoža zaustavila voznika mopeda, kateri je vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,54 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo na kraju začasno odvzeto vozniško, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

41-letni kolesar huje poškodovan
Vožnja 41-letnega kolesarja v okolici Ptuja pa se je končala s hudimi poškodbami. Kot je pokazal preizkus alkoholiziranosti, je po doslej zbranih informacijah padcu poleg neprilagojene hitrosti vožnje botroval tudi alkohol (1,31 mg/l), zato so mu policisti izdali plačilni nalog.

Vozniki koles so v najhujših prometnih nesrečah v več kot polovici primerov povzročitelji nesreče. Kolesarji najpogosteje povzročijo prometne nesreče zaradi:
  • nepravilne strani in smeri vožnje (vozijo preblizu roba vozišča ali celo po nasprotni polovici), kar je pogosto povezano tudi z vožnjo pod vplivom alkohola,
  • vožnje pod vplivom alkohola,
  • neupoštevanja pravil o prednosti (največkrat na križiščih, saj pozabljajo, da tamkajšnji "stop" znak ali znak "križišče s prednostno cesto" velja tudi zanje, in ne le za voznike motornih vozil,
  • pogostokrat pa tudi hitrosti ne prilagodijo stanju in lastnostim ceste, še posebej na posameznih odsekih cest z večjim naklonom.
Več preventivnih nasvetov lahko najdete tukaj.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika